QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni je otevřen nový domov pro seniory

20.08.2012 10:28

Další zařízení, které zařídí celodenní péči pro seniory, má od července k dispozici Plzeň. V Bolevci byl otevřen domov pro seniory Senior residence Terasy.

residence pro seniory Terasy (5)
residence pro seniory Terasyresidence pro seniory Terasy (2)residence pro seniory Terasy (3)residence pro seniory Terasy (4)residence pro seniory Terasy (5)residence pro seniory Terasy (6)

S péčí o seniory pomáhá od července letošního roku v Plzni další zařízení. V Bolevci je nově otevřen domov pro seniory Senior residence Terasy, která zajistí péči o mobilní i imobilní důchodce.

Zařízení, která se postarají o seniora, který potřebuje péči nebo pomoc druhé osoby, je hodně málo. Alespoň takových, kde mohou staří lidé prožít důstojně podzim života, obzvláště když jsou imobilní a jsou odkázáni na pomoc druhých. A právě pro seniory je v Plzni od 9. července k dispozici  pomyslná pomocná ruka. Otevřena je Senior residence Terasy.

Domov poskytuje celodenní stravu, má moderní koupelnu s vanou pro vozíčkáře, sprchovací box pro ležící klienty a vanu s hydromasáží, klubovny pro zájmovou, sociálně terapeutickou a aktivizační činnost, dvě počítačová pracoviště s internetem.

Ubytování je převážně ve velkých dvoulůžkových pokojích s možností vytvoření soukromí pro každého obyvatele, s předsíní a s vlastním sociálním zařízením, čtyři pokoje jsou jednolůžkové, tři pokoje jsou pro vozíčkáře. Všechny pokoje jsou vybaveny nábytkem a nadstandardními polohovacími lůžky, které jsou vhodné i pro dlouhodobý pobyt klientů na lůžku. Na každém pokoji je k dispozici lednička, telefon, televize, satelit a připojení k internetu.

Provozovatelem domova je nezisková nestátní organizace Kompas Social o.s.. Je zde kapacita 52 lůžek s nepřetržitým provozem.

Úhrady za poskytování sociální služby
Ubytování: 200 Kč/den
Celodenní strava: 160 Kč/den
Příspěvek na péči: v přiznané výši

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24