V Plzni se otevřely veřejnosti umělecké ateliéry - FOTKY

25.09.2016 12:58

Mimořádný víkend otevřených ateliérů byl tento víkend na programu v Plzni. Zájemcům se otevřely i jinak nepřístupné prostory, na řadě míst si navíc mohou zájemci ledacos vyzkoušet...

5
12435678910

Víkend otevřených ateliérů probíhá v Plzni až do nedělního večera a je tak pořád šance vyrazit za uměním. Do mimořádného projektu se přihlásila celá řada umělců, ale i galerií nebo uměleckých kaváren.

Jen v centru Plzně se zájemcům už během soboty otevřela celá řada míst, která nabízela nejen výstavy děl jednotlivých umělců, ale také inspiraci a především možnost vyzkoušet si nejrůznější výtvarné techniky. Celá akce je pro návštěvníky zdarma.

Projekt připravila plzeňská společnost Grafia ve spolupráci s partnery - Galerií města Plzně, DEPEM2015 a Moving Station. Každý z partnerů připravil pro víkend vlastní program, v ateliérech na své příznivce čekají i samotní výtvarníci. Navíc ti, kteří vlastní ateliér nemají, dostali možnost využít prostory DEPO2015. Akce je vhodná pro rodiny s dětmi a širokou veřejnost. Objevte umění v Plzni a přijďte sami tvořit!

"Překvapil nás zájem umělců - konečný seznam čítá padesát vystavujících výtvarníků a třicet zastávek v mapě," říká autorka myšlenky  Jana Brabcová z pořádající společnosti Grafia. 

Jednotlivá stanoviště a další podrobnosti najdete na webu akce zde.

FOTO: Milan Svoboda - kompletní fotogalerii najdete zde

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT