QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni vznikne další odpočinkové místo! Tentokrát v Radčicích u řeky

23.09.2018 9:39

Plzeň bude mít zase o jednu odpočinkovou zónu navíc. Tentokrát došlo na Radčice, kde se bude budovat nedaleko řeky Mže. Úpravy vyjdou na tři miliony.

Radčice

Nové odpořinkové místo má vzniknout v meandru řeky Mže nedaleko mostu. Samotný projekt už je hotový a proběhlo i výběrové řízení na zhotovitele.

"Vzešla z něj nejnižší nabídka s částkou tři miliony korun, takže se Magistrát města Plzně a Radčice dohodly, že původně předpokládané náklady ve výši dva miliony korun společně navýší o celkem jeden milion korun. Město dalo z posledního rozdělení přebytku 500 tisíc korun a Radčice současným usnesením Rady města Plzně přesouvají svých 500 tisíc na tuto akci,“ uvedl ekonomický náměstek primátora Pavel Kotas.

"V oblasti budou vybudovány pohodlné cesty tak, aby jimi mohly pohodlně projet i lidé s dětskými kočárky, vzniknou zde atypické lavičky, bude obnoveno přírodní jezírko a vysázeny různé rostliny. Upraveno bude i slepé rameno Mže,“ popsal starosta obvodu Zdeněk Jílek. Doplnil, že nejen obyvatelé obvodu tráví v této lokalitě svůj volný čas. "Po plánovaných úpravách bude tato odpočinková zóna mnohem komfortnější. Plánujeme zde také organizování různých kulturních akcí,“ dodal.

FOTO: Magistrát města Plzně

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24