Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Jak léčit zánět spojivek?

22.06.2011 9:38

Už naše babičky měly vyzkoušeno pár tipů, jak se účinně vypořádat se zánětem spojivek. QAP.cz Vám některé z nich přináší.

Léto je tady, ovšem slunečné dny nám mohou způsobit i lecjaké zdravotní nepříjemnosti. Například zánět spojivek, který často trápí i alergiky na pyl. QAP.cz má pro Vás rady našich babiček, jak se se zánětem spojivek vypořádat.

Ledový obklad sníží otok a svědění. Velmi účinný je hlavně při alergickém zánětu spojivek.

Určitě zkuste šalvěj. Z jedné lžíce šalvěje a čtvrtlitru vroucí vody udělejte odvar a nechte jej 10 minut louhovat. Do vychladlého čaje namočte gázu a každé dvě hodiny si přiložte obklad na nemocné oko.

Dobrý je také heřmánkový čaj, který si můžete koupit hotový v sáčku. Přelijte jej vroucí vodou a hned vytáhněte! Nechte chvilku vychladnout a přikládejte na oči.

Při zánětu spojivek je doporučována také vodilka. Výplach jejím odvarem totiž působí proti infekci, má antibakteriální účinky. Lžiku byliny zalijte třemi decilitry vroucí vody a nechte louhovat 10 minut. Pak přeceďte, nechte vychladnout a třikrát denně si pomocí s odvarem pomocí sterilního kapátka vypláchněte oči.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství