QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V týdnu se přechodně lehce oteplí. Dorazí ale také přízemní mrazíky

24.09.2018 7:02

První podzimní týden bude ve znamení chladného počasí, přechodné oteplení dorazí ve druhé polovině týdne. Počítat už musíme i s ranními přízemními mrazíky.

DSC_9689

"Za studenou frontou k nám bude proudit studený vzduch od severozápadu až severu. Od západu bude do střední Evropy postupovat tlaková výše. V druhé polovině pracovního týdne k nám po její zadní straně pronikne teplejší vzduch od jihozápadu. V pátek začne přes naše území od severozápadu přecházet studená fronta a v dalších dnech k nám bude proudit chladný vzduch od severozápadu," informoval ČHMÚ.

V pondělí nás čeká přes den proměnlivá převážně velká oblačnost s přeháňkami. K večeru bude oblačnosti částečně ubývat a přeháňky budou jen místy. Na horách by se mohly objevit smíšené nebo sněhové srážky. Teploty se dostanou jen mezi 9 a 13 stupňů.

V úterý bude polojasno až oblačno. K večeru by opět mraků mělo ubývat. V noci naměříme 6 až 2 stupně, objevit se mohou i přízemní mrazíky. Přes den se teploty vyšplhají mezi 9 a 13.

Středa bude ve znamení jasné nebo polojasné oblohy. Pak ale bude znovu oblačnost přibývat. Nejnižší noční teploty klesnou mezi 4 stupně až 0 °C, při uklidnění větru ojediněle spadnou až na -2 stupně. Nejvyšší denní budou mezi 12 až 16 stupni.

Ve čtvrtek bude zpočátku převážně oblačno, během dne bude oblačnost ubývat až na polojasno nebo skoro jasno. V noci naměříme 9 až 5 stupňů, přes den 16 až 20.

Pátek přinese převážně polojasno, odpoledne a večer bude ale přechodně až zataženo a místy se vyskytnou přeháňky. Noční teploty spadnou mezi 9 až 5 stupňů, denní se vyšplhají mezi 14 až 18.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí podle ČHMÚ: "Polojasno, přechodně až oblačno a ojediněle přeháňky, zpočátku na hřebenech hor i srážky sněhové. Nejnižší noční teploty v sobotu 8 až 4 °C, v dalších dnech 5 až 1 °C a místy přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty 10 až 15 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24