QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vandal urazil ruku soše na náměstí. Město vypsalo odměnu kvůli dopadení

27.12.2016 16:19

Ve Stříbře na Tachovsku od úterního rána řeší případ vandalství. Zatím neznámý "horolezec" vylezl na sochu na morovém sloupu a urazil jí ruku. Podívejte se na fotky!

1_postcard
11_postcard23457

Dalo by se říct, že hloupost někdy skutečně nemá hranice. Zatím neznámý vandal podle všeho v noci na úterý vylezl na morový sloup na náměstí ve Stříbře na Tachovsku a poničil jednu ze soch.

Škoda zatím není vyčíslená, město se nicméně rozhodlo vypsat odměnu za informace, které by neznámého vandala pomohly odhalit. Zároveň má ale "dobrodruh" stále ještě dobu hájení a může se přihlásit sám.

"Pokud se dotyčný horolezec dobrovolně přihlásí u mě, bude to bráno jako polehčující okolnost a ještě si odnese malou pozornost za přiznání. Pokud v sobě odvahu nenajde, vypisuji odměnu 5000 korun za informace, která povede k odhalení tohoto lezce," informoval starosta města Karel Lukeš.

Město má k dispozici i kamerové záznamy z náměstí. Jde o hodiny materiálu, nicméně není vyloučené, že i na prokoumání záznamů dojde, pokud se vše nepodaří vyřešit obratem.

Škoda vyčíslená zatím není...

Vandal řádil podle všeho v noci na úterý. "Celou záležitost řešíme od dnešního rána," potvrdil starosta města s tím, že ještě během svátků měla být socha v pořádku.

Zatím není jasné, jaké škody vandal napáchal. "Vyčíslené to zatím nemáme, bude záležet až na tom, jak rozhodnou restaurátoři," dodává Karel Lukeš. 

FOTO: Městský úřad Stříbro

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24