QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vánoční strom splněných přání rádia Kiss Proton je zpátky

24.11.2016 10:24

V pasáži Nákupního centra Borská pole odstartuje opět charitativní akce plzeňského rádia Kiss Proton. Nakupovat se budou dárky pro děti z dětských domovů. Přidejte se!

Vánocni_strom_2014 (1)

V pasáži Nákupního centra Borská pole odstartuje po roce opět tradiční charitativní akce, která naděluje dárky dětem z dětských domovů v Plzeňském kraji. Vánoční strom splněných přání rádia Kiss Proton probíhá v adventním čase už řadu let.

Letošní ročník odstartuje v sobotu 26. listopadu a potrvá až do 18. prosince. Vánoční strom, u kterého budou k dispozici seznamy dárků pro děti z dětských domovů, najdou zájemci přímo v pasáži Nákupního centra Borská pole. Lidé pak mohou ze seznamů vybírat dárky, které si jednotlivé děti přály, následně je nakoupí a přinesou zpátky ke stromu. "U stromu budou Kisspatrolky, které se postarají o všechny záležitosti. Stačí přijít a splnit přání. Kisspatrolky budou u stromu splněných přání ve všední dny od 14 do 20 hodin a o víkendu 10 do 20 hodin," říká manažer nákupního centra Jan Lisý.

V letošním roce se do charitativní akce zapojují DD Nepomuk, DD Partyzánská, DD Robinson Klenčí, DD Robinson Stod, DD Staňkov, DD Trnová a Kojenecký ústav Na Chmelnicích.

"Jedinečné na celém projektu je to, že lidé nakupují opravdu konkrétní věci pro konkrétní děti. Nejedná se o žádnou sbírku, která následně anonymně rozděluje to, co lidé darují. Vzhledem k tomu, že se jedná o dlouholetou tradici, připravili jsme v letošním roce také novinku. Lidé si budou moct prohlédnout expozici fotografií z uplynulých ročníků. Budou tak mít možnost vidět, jak to skutečně vypadá při předávání dárků dětem přímo v dětských domovech,“ vysvětluje za organizátory Jiří Pěč z agentury 4PRO.

Nejen na nakupování dárků, ale i na následném rozvozu do jednotlivých domovů se podílí přímo moderátoři rádia Kiss Proton. Právě tyto chvíle pak bývají velmi emotivní. "Každé setkání s dětmi v dětských domovech a podobných zařízení se vás velmi dotkne. Poznáte celou řadu hodně smutných příběhů. Speciálně u rozvážení dárků jsou ale emoce o to silnější, že vidíte neuvěřitelnou radost a ryzí vděčnost i těch nejmenších. Každý rok se do projektu zapojují v podstatě všichni z rádia a stejně to bude i letos,“ dodává moderátorka rádia Kiss Proton Veronika Nágrová.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24