Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Meteorologové očekávají mráz, sněžení i déšť. Zima ještě neřekla poslední slovo

18.04.2024 17:00

Sluníčko, teploty nad 20 °C a letní oblečení je pryč. Do České republiky se vrátí chladné dny.

mrazik_prvni_foto QAP

Nejnižší teploty v noci na pátek budou klesat na +2 až -2 °C. "Na většině území se očekává mráz, který může poškodit vegetaci, zejména ovocné stromy nebo vzešlou zeleninu," uvedli meteorologové s tím, že po přechodně teplejší sobotní noci očekávají další mrazivé noci v neděli 21. dubna a v pondělí 22. dubna.

Tlaková níže přinese na naše území sněžení s tvorbou nové sněhové pokrývky v polohách nad 800 m n. m., kde v celkovém úhrnu napadne 15 až 40 cm. "Sněžit začne v pátek v ranních hodinách, nejvíce sněhu, v maximu až 25 cm, napadne do sobotního rána na jihozápadním návětří Šumavy a hor na severu území. Během sobotního dopoledne přejde sněžení do sněhových přeháněk, které budou v horských oblastech intenzivnější, napadne dalších 10 až 20 cm, nejvíce na severním návětří pohraničních hor," dodali meteorologové. Sněhové přeháňky budou slábnout a ustávat v sobotu večer a v noci na neděli.

Mráz může poškodit vegetaci, zejména ovocné stromy nebo vzešlou zeleninu.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT