Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni hořel velkosklad textilu

03.07.2011 14:16     04.07.2011 11:55

V noci na neděli 3. července začal v Plzni na Borských polích hořet sklad textilu. Ještě po nedělním poledni dohašovalo několik hasičských jednotek požár, jehož příčina se zatím neví. Škody půjdou do desítek milionů korun.

požár 016
požár 016IMG_8910IMG_8917IMG_8922IMG_8924požár 003požár 005požár 006

Už kolem půlnoci v noci na neděli 3. července začal hořet velkosklad textilu v Plzni na Borských polích. Příčina požáru ani škody dosud nejsou známy. Dohašovalo se ještě kolem 13. hodiny.

Na požáru, který museli hasiči dohašovat ještě kolem 13. hodiny, pracovalo na 10 hasičských jednotek. "Příčina požáru zatím není dosud známa, vše je v šetření," uvedl policejní mluvčí Libor Pilař. "Vyšetřovat na místě lze až po dohašení, které momentálně probíhá." Podle něj mohl zásah trvat minimálně do 13 hodin.

Osud haly, která sice neshořela celá, není ještě znám. Bude čekat na hodnocení statika. Při požáru zatím nebyl nikdo zraněn. "Škody byly předběžně vyčísleny na 50 milionů korun," uvedla mluvčí hasičů Alena Marešová.

Ještě v pondělí 4. července hlídají hasiči místo požáru kde dohořívají zbytky látek. Muži zákona místo hlídají, aby nedošlo k neoprávněnému vstupu na místo požáru a také k nějakému zranění. "K události byl povolán statik, který rozhodl o nutnosti halu strhnout. Další podrobnosti se budou řešit během dnešního dne," uvedla mluvčí hasičů Marešová.

O požáru už v noci jasně věděli obyvatelé Skvrňan a okolí. Ve vzduchu byla cítit spálenina a mnohé z nich probudily zvuky sirén záchranářů.

"Jeli jsme tak kolem půlnoci od známých ze Skvrňan do centra a ve vzduchu byl cítit nějaký podivný zápach, spálenina nejspíš," sdělil QAPu v neděli dopoledne jeden ze čtenářů s tím, že nevěděl o co se jedná, ale zarazil ho velký počet sirén, které byly slyšet.

foto: HZS PK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT