Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Náročný zásah hasičů na Tachovsku! Hořela linka na výrobu peletek – FOTKY

26.02.2024 9:00

V neděli 25. února došlo k požáru linky na výrobu peletek. Věc šetří policie.

požár linky na výrobu peletek_0224_HZSPK (4)
požár linky na výrobu peletek_0224_HZSPK (4)požár linky na výrobu peletek_0224_HZSPK (1)požár linky na výrobu peletek_0224_HZSPK (2)požár linky na výrobu peletek_0224_HZSPK (3)

„Včerejšího dne v době od 07:10 hod. do 13:50 hod. došlo v obci Halže - Svobodka z dosud nezjištěných příčin k požáru firmy zabývající se výrobou pelet,“ informovala mluvčí policie Iva Vršecká.

Na místě zasahovalo devět jednotek hasičů. „Požár měl vzhledem k všudypřítomnému dřevnímu prachu rychlý rozvoj. Sálavým teplem se přenesl i na cca polovinu uskladněných pilin. Mimo to hořely i vrstvy prachu na střešních příhradových konstrukcích a shluky hořícího prachu padaly do dosud nezasažených pilin,“ uvedl Petr Poncar, mluvčí hasičů s tím, že vrstvy dřevního prachu žhnuly v různých dalších přilehlých částech budovy.

„Kromě cca šesti proudů "C" jsme nasadili i Cobru a hasící hřeby. Plamenné hoření haldy pilin se nám podařilo rychle srazit. Dále jsme hasili samotnou linku a hlavně obsah zásobníku vyrobených pelet,“ popisuje zásah mluvčí hasičů.

V haldě pilin o objemu asi 60 krychlových metrů se nacházela skrytá žhnoucí ohniska. Na místo zásahu si tedy velitel povolal i techniku ze ZÚ Zbiroh, aby mohli hasiči piliny vyvozit na volné prostranství a prohasit je.

Požár se podařilo zlikvidovat zhruba po devíti hodinách od nahlášení.

Sálavým teplem byl poškozen i místní kolový nakladač. Škoda je dle Poncara velmi přibližně odhadnuta na 700 tisíc.

„Policisté provedli ohledání místa a věc nadále šetří,“ okomentovala Iva Vršecká.

Foto HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT