QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vážné nehody uzavřely dálnici D5! Na místo musela záchranka

03.06.2017 11:33

Hned dvě vážné dopravní nehody zastavily v sobotu dopoledne provoz na dálnici D5. Na místo musely vyrazit všechny složky IZS.

DOL_8714

K první nehodě došlo kolem půl desáté dopoledne zhruba na úrovni Svojkovic, kde se střetlo nákladní auto se dvěma osobními. Následně se nedaleko jedno dokonce skončilo na střeše. V obou případech musela do terénu i záchranka.

První nehoda se odehrála kousek před hranicí 60. kilometru směrem na Plzeň. "Střetlo se tu nákladní auto se dvěma osobními. Tato nehoda se obešla bez zranění. V důsledky této dopravní nehody se začala tvořit kolona, následně jedno vozidlo nedobrzdilo, narazilo do před ním stojícího auta a to narazilo do vozu, který zastavil ještě před ním. V prostředním vozidle byla zraněna dívka, která byla převezena k ošetření a vvyšetření do nemocnice," říká mluvčí policie Hana Štefflová.

V podstatě v tom samém úseku ale došlo i k další nehodě a dálnice musela být úplně uzavřená. "Od 57. kilometru v tomto směru musela být dálnice uzavřena a doprava byla odkláněná na objízdnou trasu. V místech se vytvřořila kolona. Jeden řidič nestačil z důvodu vysoké rychlosti včas zareagovat, havaroval a přetočil vozidlo na střechu. Na místo vyjelůa zdravotnická záchranná služba," dodává policejní mluvčí. Dálnice musela být uzavřená iž od 50. kilometru a řidiči museli najet na objížďku.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24