Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Policie obsadila silnice kvůli běžencům! Rozjely se kontroly - FOTKY

29.04.2016 14:58

V pohraničí Plzeňského kraje proběhly v pátek dopoledne speciální policejní kontroly zaměřené na nelegální migraci. Kontrolami prošly desítky dodávek a vozů.

3
2134

Silnice v příhraničí na Domažlicku obsadila v pátek dopoledne policie. Rozjela se speciální akce na kontroly v souvislosti s pašováním migrantů. Během několikahodinového opatření policie nezjistila žádné problémy.

V podstatě přesně před týdnem zadrželi policisté v Poběžovicích dodávku s necelou třicítkou běženců. Převaděč i jeho spolujezdec z vozu s bulharskou státní poznávací značkou utekli (více zde). V pátek se policie na silnice kvůli běžencům vrátila znovu. Tentokrát kvůli takzvanému schengenskému pátrání.

"Dnes dopoledne proběhla součinnostní kontrolní akce cizinecké policie v součinnosti s pořádkovou policií. Akce, která začala v 8 hodin ráno a trvala až do 13 hodin odpoledne, proběhla u bývalých hraničních přechodů Lísková a Železná a byla zaměřená na vnitrostátní schengenské pátrání. Byla realizována formou typování vozidel s jejich následným zastavením a kontrolou osádky a zavazadlových prostor," potvrdila mluvčí policie Dagmar Brožová.

Mimo to policisté pátrali i po hledaných a pohřešovaných osobách. Kontrolami prošly desítky osobních aut i dodávek. Vše bylo v pořádku. Kontroly v rámci takzvaného schengenského pátrání jsou zaměřené přímo na boj s nelegální migrací. "Schengenské pátrání je taktické a koordinované nasazení sil a prostředků, jehož cílem je zejména efektivní odhalování nelegální migrace a přeshraniční trestné činnosti. Spočívá v cíleném výběru a obsazování kontrolních stanovišť na pozemních komunikacích se zaměřením na zjištění osob dopouštějících se protiprávní činnosti spojenou s volným překračováním státní hranice," vysvětluje vysvětluje policejní mluvčí.

FOTO: PČR

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT