QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Ve Zwieselu se chystá výstava věnovaná umělci Jindřichu Bílkovi z Klatov

26.07.2017 13:16

Mimořádná výstava Zwieselský strakapoud – „Jindřich Bílek - in memoriam“ s pohledem do sousední země se chystá v bavorském Zwieselu. Začíná už 30. července.

Zwiesler Buntspecht_Foto Kunstwerk Jindřich Bílek

Umělecká výstava Zwieselský strakapoud zahrnuje v tomto roce v rámci projektu Kulturní region Čechy-Bavorsko 5 umělců z Čech.

Mimořádná výstava „Jindřich Bílek - in memoriam“ s 20 kusy jeho umělecké tvorby je věnována muzikantu a obrazovému umělci in memoriam Jindřichu Bílkovi. Český malíř a violoncellista Jindřich Bílek z Klatov zemřel v roce 2014. Za jeho života byla jeho tvorba několikrát vystavována na Zwieselském strakapoudu.

Jindřich Bílek studoval umění a hudbu a byl označován jako biatlonista mezi českými umělci. Biatlonista proto, že se v jeho osobnosti spojovaly dva velké talenty – hudba a umění.

V rámci akce Zwieselský strakapoud můžete vidět i výstavu, kde se prezentuje sklářská odborná škola ze Zwieslu skleněnými objekty vytvořenými studenty, které nesou téma ‚Sousedé -Život v kulturním regionu Bavorsko-Česko.

Na další výstavě ukazuje spolek Sklářský kout Bavorský les ty nejnovější kreace „bixlu“ - tak se říkalo nádobkám na šňupací tabák.

Spolku Bayerischer Waldverein e.V., sekce Zwiesel velmi záleží na podpoře umění a kultury. Cílem, který přetrvává do dneška, je dát možnost všem umělcům z oborů jako je malířšké umění, sochařství, keramika, grafika a sklářství svá díla prezentovat na výstavě Zwieselský strakapoud.

Doba trvání výstavy: od 30.07. do 27.08.17, denně otevřeno od 11 do 17 hod.

Místo konání: Střední škola Zwiesel, Böhmergasse 7

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24