QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Lochotíně se našla igelitka s granáty! Pyrotechnik byl znovu v akci

17.04.2014 7:29     17.04.2014 8:30

Podruhé během tohoto týdne musel v Plzni zasahovat pyrotechnik. Po tom, co anonym hrozil explozí banky na Slovanech, teď se našla na Lochotíně igelitka se třemi granáty.

DSC04791

Pyrotechnické manévry a policejní pohotovost kvůli výbušninám už podruhé během tohoto týdne zažila Plzeň. Tentokrát musel pyrotechnik zasahovat ve středu večer na Lochotíně, kde se našla igelitka se třemi granáty. Policie už případ šetří jako šířeníé poplašné zprávy.

Pyrotechnik musel už podruhé během pár dnů zasahovat v Plzni. Poprvé v pondělí, kdy anonym hrozil explozí banky v částkově ulici na Slovanech. Podrobnosti k zásahu i s fotkami z místa najdete v článku Anonym hrozil explozí banky! Pyrotechnik zkoumal podezřelý balíček .

Teď se opatření pro změnu odehrálo na Lochotíně ve středu večer. Také v tomto případu musel do Plzně dorazit pyrotechnik. "Včera kolem osmé hodiny večerní oznámil 30letý muž nález igelitové tašky se třemi granáty. Tašku měl nalézt v kontejneru na komunální odpad v Plzni, Kaznějovské ulici. Podle jeho slov jí z popelnice vyndal a přenesl do prostor konečné zastávky tramvaje linky číslo 4, kam ji ukryl do křoví a poté nález oznámil," potvrdila QAPu mluvčí policie Hana Štefflová.

Následně Tachovskou ulici obsadila policie. "Na místo okamžitě vyjely policejní hlídky, které místo zajistily. S ohledem na obsah tašky byl na místo povolán i policejní pyrotechnik, který předměty zajistil a předběžně určil, že se jedná o granáty a sice jeden kus cvičného, jeden kus obranného a jeden granát školní. Všechny budou podrobeny odbornému zkoumání," dodává výsledky zásahu mluvčí policie. "Plzeňští policisté ihned ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu šíření poplašné zprávy, za který pachateli hrozí trest odnětí svobody v délce trvání až 2 roky."

Policejní manévry kvůli hrozbě explozí se v tomto týdnu odehrály také v Klatovech, tam anonym nahlásil bombu na Okresním soudu.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24