Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

01.06.2024 18:21

Plzeňská muzejní noc nalákala davy lidí - FOTKY

Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.

"Po zimáku ještě bloudím," říká nová posila HC Škoda Plzeň brankář Lukáš Mensator

31.05.2013 10:07

Letní příprava hokejových mistrů z Plzně jede na plné obrátky. S týmem už trénuje i nová brankářská posila Lukáš Mensator. QAP ho zastihl v ČEZ aréně před dalším tréninkovým dnem.

IMG_3779
IMG_3777IMG_3778IMG_3779

Hokejoví mistři HC Škoda Plzeň už trénují s dalším novým brankářem. Po Matěji Machovském, který přišel ze zámoří, se v Plzni zabydluje LUKÁŠ MENSATOR. V rámci extraligy jde o tvář, která je spjatá výhradně s karlovarskou Energií. V naší nejvyšší soutěži nidky neoblékl jiný dres. Až teď. A přitom zorvna dres největšího regionálního rivala. Aktuálně ale také mistra extraligy.

QAP dorazil na smluvenou schůzku s Lukášem přímo do ČEZ arény ve chvíli, kdy probíhalo focení na novou sezónu a poprvé ho tak viděl s indiánským dresem.

Tak jak se vám vlastně v Plzni líbí? Už si zvykáte?

Zatím se rozkoukávám. Pendluju mezi Plzní a Vary. Jsem rád, že mi vyšla jedna z nejbližších destinací. Určitě je to lepší, než kdybych byl v Třinci nebo ve Vítkovicích. Takhle můžeme někdy navštěvovat i náš domov. Jinak v klubu jsou samá pozitiva. Jsem nadšedný, protože když se podívám po té kabině, tak se moc těším na sezónu.Ten kádr je tady kvalitní a věřím, že budeme hrát dobře a na to se moc těšim.

Uvažujete, že se do Plzně přestěhujete? Přece jen dojíždění není úplně příjemné.

Určitě se budeme stěhovat. Máme dvě malé děti, takže se sem budeme chtít celá rodina nastěhovat. Vždycky minimálně na půlku týdne. Samozřejmě najít byt asi nebude úplně nic jednoduchého. Teď se budeme měsíc trošku rozkoukávat a hledat a pomůže nám v tom asi i to, že čtrnáct dní z toho budeme na Zadově na soustřední. Takže na to máme poměrně dost času.

Příprava už se v Plzni rozjela se vším všudy. Ne každý hráč jí má ale zrovna v oblibě. Střídat posilovnu, kola a tak podpobně.

Upřímně řečeno, mně ta příprava moc nevadí. Dá se říct, že ve Varech jsem trénoval už tři týdny před tím, takže letos budu mít asi nejdelší možnou přípravu. Ale těším se na to, mně ta příprava zas až tak nevadí.

Součástí letní přípravy jsou už tradiční fotbalová utkání. Jak jste na tom s fotbalem?

Chodívám na fotbálek, i ve Varech jsem chodíval. Ale tady ty fotbalové zápasy jsou na velkém hřišti a toho se obávám. Hlavně se bojím zranění, takže jsem spíš takový opatrný.

Když už bylo jasné, že z Varů budete alespoň na čas odcházet, hledal jste i v jiných klubech? Byly také nabídky ze zahraničí. Podle čeho jste se rozhodoval? A proč právě Plzeň?

Tak tady v Čechách už nebylo moc možností, takže jsem byl rád, že to vyšlo. Dá se říct, že to bylo poslední volné místo pro gólmana v české extralize. V zahraničí něco bylo, ale my jsme nechtěli moc dlouho čekat. Nechtěli jsme to nechat až do září, aby něco vůbec vyšlo, takže jsem rád že to nakonec dopadlo.

Plzeň a Karlovy Vary jsou v rámci extraligy už tradičními rivaly. Západočeská derby jsou vždy tak nějak vyhrocená. Navíc v extralize jste nikdy žádný jiný dres než Varů neoblékal...

Zvykám si. Hlavně si zvykám na Plzeň. Devět let jsem hrál za Vary, právě největšího regionálního rivala. S Plzní to teď dopadlo a jsem za to moc rád. Samozřejmě jsem zvědavý na reakce fanoušků, ale snad to bude v pohodě. Já jsem vlastně pořád hráč Varů. Když se nestane nic mimořádného nebo nepředvídatelného, tak bych se zase příští rok měl vrátit.

V neděli vás čeká odjezd na první soustředění na Zadově v rámci přípravy. To rozhodně nebývá vůbec jednoduché. Jak se na to těšíte?

My jsme dlouhodobě i s Karlovými Vary jezdili na Šumavu, na Železnou Rudu, takže jsem na to zvyklý. Moje mamka má vlastně bydlení na Šumavě, pochází ze Železné Rudy, takže na Šumavu jezdíme poměrně pravidelně a na to soustředění se těším. Ale kluci mě straší, že to není nic jednoduchého. Jenomže to k tomu patří a myslím, že z toho pak budeme čerpat celou sezónu.

Spolu s Matějem Machovským jste teď novou plzeňskou brankářskou dvojicí. Čeká vás asi i souboj o post jedničky. Jak přistupujete k této pozici, ve které najednou jste?

Post jedničky nebo dvojky...Viděl jsem to i letos ve Varech. Na to se podle mě už tak úplně nehraje. V extralize se teď ukazuje, že ti gólmani se začínají hodně točit, jsou vyrovnaní. Myslím si, že to je nový trend, hodně točit gólmany. Samozřejmě bych chtěl, abych se dostal do branky dostal víc než Matěj. Ale na druhou stranu si myslím, že si budeme přát navzájem.

A jak jste se srovnal s prostředím po té praktické stránce. Vyznáte už se v ČEZ aréně a v Plzni?

Je fakt, že zatim tady po zimáku bloudím. I ten provoz po Plzni je jiný. Dneska se mi zrovna povedlo dojet na zimák v pohodě. Ale když jsem jel poprvé, tak jsem odbočil u Globusu a na stadion jsem pak jel půl hodiny. Takže půl hodiny z Varů do Plzně a stejnou dobu mi pak trvala cesta na zimák. Už jsem si ale našel novou trasu a musím říct, že to bylo o hodně lepší.

Děkujeme za rozhovor a ať se daří!!!

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství