Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

22.05.2024 20:15

Osobní auto se střetlo s cyklistou v centru Klatov

Záchranná služba transportovala cyklistu do nemocnice se středně těžkým zraněním

Kromě čertů vyrazí dnes do terénu i policejní hlídky! Zaměří se hlavně na alkohol

05.12.2013 14:32

Policie v celém Plzeňském kraji bude ve čtvrtek na nohou a řidiči by hlavně v podvečer a během večera měli počítat s jednou kontrolou za druhou. Kvůli čerovským obchůzkám se chystá dopravní akce zaměřená na alkohol!

dopravní kontrola

Čertovské a mikulášské obchůzky, různé zábavy a návštěvy jsou tradičně spojené s alkoholem. Policie už předem proto varuje, že vyrazí na silnice kontrolovat bude ve velkém. U řidičů se chce zaměřit především na alkohol. Kontroly se chystají po celém kraji. Při loňském Mikuláši došlo k víc jak desítce nehod a alkohol hrál také roli.

Silnice v regionu se pdle všeho budou večer hemžit nejen auty s mikulášským a čertovským osazenstvem, ale také policejními hlídkami. Alkoholtestery tak budou plném nasazení. "Na dnešní odpoledne a večer je připravena pro motoristy v celém Plzeňském kraji dopravně bezpečnostní akce. Při té se policisté zaměří zejména na kontrolu dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek řidiči. Ne každé trio čerta, anděla a Mikuláše si totiž na své „pojížďky“ po malých klientech zajistí řidiče a za volant usednou i po požití alkoholu," potvrdila mluvčí policie Jana Tomková. 

Kontroly budou ve všech městech a policisté už mají vytipované i své lokality a místa, kde se na řidiče zaměří. Během loňského Mikuláše došlo v kraji k víc jak desítce nehod a alkohol u toho také nechyběl. "Dopravní policisté ve spolupráci s kolegy z pořádkové služby proto naplánují svá stanoviště na vhodná místa do obcí a měst ve snaze o snížení přetrvávající nekázně a počtu dopravních nehod. V loňském roce došlo v Plzeňském kraji na mikulášskou nadílku ke 12ti dopravním nehodám, při nichž byly dvě osoby lehce zraněny a jeden řidič byl při nehodě pod vlivem alkoholu," uzavírá mluvčí policie.

Další nejbližší velká dopravně bezpečnostní akce už bude spojená hlavně s příchodem vánočních svátků, kdy se lidé vydávají na návštěvy za svými příbuznými a na silnice vyráží také sváteční řidiče. Vrcholem kontrol pak bude samotný přelom roku, kdy kontroly trvají většinou až do 2.ledna.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT