Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

31.05.2024 19:06

Voda v některých řekách stoupá

Aktuálně je na 1. stupni vodní nádrž Hracholusky (Mže).

Pohádka Čertoviny Zdeňka Trošky už je v kinech. Jaká je?

06.01.2018 18:53

"Po čertech pěkná pohádka" to je podtitul nové pohádky Čertoviny, která běží v kinech od 4. ledna. Jaká je nová Troškova pohádka z čertovského prostředí? A kam se na ní můžete vydat...

čertoviny

Jde znovu o klasiku, tradiční Troškovo rukopis se nezapře. Diváci si mohou tuto novou pohádku oblíbit stejně jako kdysi Princeznu ze mlejna. Jsou tu klasické kladné a záporné postavy, krásné přírodní scenérie, pohádkové písně, trochu humoru i trochu strachu, dobro a láska, která vítězí nad zlem a intrikami...zkrátka nechybí nic, co patří ke klasické české pohádce. 

Pohádka je zasazená do krásného českého prostředí venkova a do strašidelného pekla. "To nebyly kulisy, ale točilo se opravdu v pekle. To peklo existuje, je to Čertovina u Hlinska. Když budete mít někdy čas, určitě tam s dětmi vyražte," odpověděl sám režisér Zdeněk Troška při předpremiéře pohádky v Plzni na otázku Kde se točilo peklo?.

Pohádka se točila během května a června loňského roku, 4. ledna 2018 měla premiéru v Čechách a na Slovensku a v roce 2019 se dostane na televizní obrazovky. 14. prosince 2017 ji mohli vidět návštěvníci plzeňského Cinestaru v předpremiéře i s hereckou delegací, kde nechyběl ani sám režisér.

V roli dvou ústředních "hodných" čertů se představili Jakub Prachař a Dominick Benedikt. Lucifera ztvárnil skvěle Karel Dobrý, roli hlavní ženské postavy ne příliš známá herečka Sara Sandeva.

Na Čertoviny můžete vyrazit například do plzeňského Cinestaru v Olympii. Pohádku zde promítají několikrát denně.

foto: Cinestar.cz

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství