Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.05.2024 13:58

Pozor! Dálnice D5 - 78.2km na trase Rozvadov - Praha dočasně uzavřena

Odstavený porouchaný kamion. Odklon na exitu89.

Stopem do Šanghaje v Západočeském muzeu

24.03.2014 20:49

Zajímá vás, proč do transsibiřské magistrály nastoupit jen s velkým balením čaje, nebo jak se dnes žije v kdysi slavné říši Čingischána? To a mnohem více se dozvíte v Západočeském muzeu!

Plzeň Západočeské muzeum foto QAP

Západočeské muzeum v Plzni připravilo pro letošní rok další cyklus cestopisných pořadů, v pořadí již čtrnáctý.

Všichni příznivci cestování se mohou tentokrát vypravit do Šanghaje. Poslední přednáška letošního ročníku cestovatelského cyklu "Výpravy za poznáním 2014" se uskuteční ve čtvrtek 27. března v přednáškovém sále muzea od 18.00 hodin. Tématem večera bude vyprávění Jakuba Siváka a Tomáše Chmelíka nazvané "Stopen do Šanghaje".

Čeká vás dobrodružství, které začalo na náměstí v Plzni zmáčknutím andělíčka pro štěstí a skončilo v džungli mrakodrapů čínské metropole.

Napínavé i humorné vyprávění cestovatelů Jakuba Siváka a Tomáše Chmelíka o téměř čtyřicetidenní cestě městy i přírodou přítomným napoví, jaké to je neustále se pohybovat z místa na místo s batohem na zádech, přemisťovat se stopem, vlakem, autobusem, na koni i pěšky. Milovníci cestování se dozvědí, proč do transsibiřské magistrály nastoupit jen s velkým balením čaje, jak se dnes žije v kdysi slavné říši Čingischána, nebo čemu se vyhnout v čínském jídelníčku.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT