QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Řidiči přetíženého vozidla se cesta přes naši republiku protáhla o necelý týden

10.04.2024 12:55

Váhy ukázaly o 3,3 tuny více než je povolená hmotnost vozidla. Policisté ještě zjistili u provozovatele vozidla nedoplatek, a proto se řidiči jeho cesta přes naši republiku protáhla o necelý týden.

přetížené auto_0424_PČR

Dálniční policisté ze Svojkovic v minulém týdnu 2. dubna 2024 po 8. hodině zastavili ke kontrolnímu vážení hmotnosti vozidel čtyřiapadesátiletého cizince, který řídil dodávkové vozidlo Iveco.

Při vážení policisté zjistili překročení povelené hmotnosti vozidla o 93 procent, tedy o 3,3 tuny.

„Policisté s řidičem tento přestupek vyřešili v příkazním řízení ve výši 15 tisíc korun a dále v souvislosti s přetížením vozidla uložili provozovateli vozidla kauci ve výši 36 tisíc korun,“ uvedla Eva Červenková, mluvčí policie.

Při kontrole v CEPAN (Centrální evidence pohledávek a nedoplatků) měl provozovatel vozidla nedoplatek ve výši 27 tisíc korun. „Řidič musel odstavit vozidlo na záchytné policejní parkoviště a další jízda mu byla zakázaná do té doby, než budou uhrazeny nezaplacené pohledávky. Cizinec výzvu policistů nerespektoval, a proto kolegové jeho přestupkové jednání vyřešili v dalším příkazním řízení ve výši 25 tisíc korun,“ vysvětlila mluvčí policie.

Řidič na začátku tohoto týdne uhradil všechny pohledávky a mohl pokračovat dál ve své jízdě. „Policisté spisový materiál k přestupkovému jednání předali k projednání na místě příslušný správní orgán,“ uzavřela Eva Červenková.

Foto PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy