Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

31.05.2024 19:06

Voda v některých řekách stoupá

Aktuálně je na 1. stupni vodní nádrž Hracholusky (Mže).

V Plzni začala uzavírka Vejprnické

15.08.2011 20:03

V pondělí 15. srpna o půlnoci začala úplná uzavírka Vejprnické u odbočky na Křimice. Jak to na místě uzavírky vypadalo první den zjišťoval QAP.

uzavírka Skvrňany 006
uzavírka Skvrňany 015uzavírka Skvrňany 003uzavírka Skvrňany 004uzavírka Skvrňany 005uzavírka Skvrňany 006uzavírka Skvrňany 007uzavírka Skvrňany 008uzavírka Skvrňany 009uzavírka Skvrňany 010uzavírka Skvrňany 011uzavírka Skvrňany 012uzavírka Skvrňany 013uzavírka Skvrňany 014

Další uzavírka silnice započala o půlnoci v pondělí 15. srpna na Vejprnické ulici v Plzni a potrvá 14 dní. Místo bylo hlídáno muži zákona po celý den. Jak to u odbočky na Křimice vypadalo? To ví QAP.

Úderem půlnoci byla zcela uzavřena část Vejprnické ulice v Plzni od křižovatky s odbočkou na Křimice až po železniční viadukt. V úseku se provádí oprava kanalizace. QAP se vydal na místo, aby zjistil, jaká je situace.

Už za křižovtkou od Škodovky je vše dobře značeno, postupně svedeno do odbočovacích pruhů na Křimice. Kolony se zde netvoří ani v jednom směru. Lidé ukázněně vystupují z nacpané tramvaje a v dešti přebíhají přes křižovatku na náhradní zastávku autobusu, který pokračuje až do zadních Skvrňan. Nikdo nehudruje ani nenadává, překvapivě.

Na křižovatce stojí dva muži zákona, kteří s úsměvem odpovídají na dotěrné dotazy zmatených lidí, kteří netuší, kde je náhradní zastávka nebo proč je zde místo uzavřeno. "Lidé se nás ptají nejvíce na náhradní dopravu. Jinak informujeme řidiče, kteří vjedou sem do uzavírky, o tom, kam mají jet," popsal klidně situaci hlídkující policista. "Řidiči sem obvykle zajedou omylem, protože jedou po paměti," konstatuje ještě muž zákona.

"Kolony se zde netvořily ani v ranní špiččce, místo je zřetelně značeno v obou směrech. Uzavírku monitorují hlídky. Jak dlouho budou na místě zatím nevíme, dokud bude třeba," komentovala situaci policejní mluvčí Martina Korandová s tím, že na místě také spolupracuje městská policie, která pomáhá také odklánět dopravu.

Jak uzavírka komplikuje život?

Nejeden obyvatel Skrňan asi na dva týdny zapláče nad cestou do práce a to nejen MHD, ale hlavně ti, kteří jezdí autem. "Jezdím každý den ze Skrňan do práce, autem se to nedá projet. Takže musím jezdit až k Makru a pak se vracet přes Domažlickou zpátky do centra," konstatoval Jirka, který už na situaci byl připraven z médií a proto byl už v pondělí ráno ´nadšen´ z cesty do práce.

Podle policistů oprava skončí opravdu za dva týdny, přejeme vám pevné nervy.

Změny na tramvajové lince do Skvrňan čtěte zde.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství