Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tachované mohou využít nové REUSE centrum. Co nabízí?

13.05.2024 19:21

V prostorách sběrného dvora se v Tachově od května otevřelo centrum pro opětovné využití výrobků.

REUSE centrum Tachov_0524_město Tachov (3)
REUSE centrum Tachov_0524_město Tachov (3)REUSE centrum Tachov_0524_město Tachov (1)REUSE centrum Tachov_0524_město Tachov (2)

„Jedná se o místo, kde občané města Tachova můžou darovat nepotřebné věci z domácnosti. Ty budou následně k dispozici dalším lidem, kteří si je zdarma mohou odnést domů,“ uvedlo vedení Tachova.

Centrum pro opětovné využití výrobků z ekologického hlediska snižuje objem odpadu tím, že umožní opětovně využít to, co by se vyhodilo. V sociální rovině otevírá možnost pomoci sociálně slabším dovybavit si domácnost zdarma.

Do REUSE centra v Tachově lze odnést především zařízení a vybavení domácností.

„Lze dovézt keramické i skleněné nádobí, hrnce, plechy na pečení, ale i obrazy a rámy, dekorace do domácnosti. Přijímáno je i zahradnické nářadí a náčiní. Můžete sem dovézt i sportovní vybavení, nebo knihy a originální DVD, CD a jiné,“ uvádí vedení města.

Z kapacitních důvodů není možné přijímat nábytek velkých rozměrů, z bezpečnostních elektrospotřebiče a elektroniku a z hygienických oblečení, textil a plyšové hračky.

Podmínkou přijetí je, aby byly přijímané věci čisté a funkční.

REUSE centrum je otevřeno stejně jako sběrný dvůr:

Pondělí až pátek - 10.00 – 17.00 hod.
Sobota - 09.00 – 16.00 hod.

„Budeme rádi, když se sníží objem odpadu a když věci, které již u někoho dosloužily, najdou uplatnění u jiného majitele. A ještě radši budeme, když dané věci pomohou lidem, kteří to potřebují,“ dodává vedení města Tachov.

Foto město Tachov

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství