QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vojenské objekty na Čerchově půjdou k zemi. Domažlická radnice chystá demolici

06.10.2017 19:10

Oblíbený cíl turistů Čerchov hyzdí bývalý vojenský areál. Domažlická radnice ho chce postupně zbourat. Teď se jedná o likvidaci bývalé jídelny.

DSC_2005

Zahájit demolici nevyužívaných vojenských budov se město rozhodlo na základě podnětu domažlického Klubu českých turistů. Jako první by měla jít k zemi jídelna. Radní už uložili odboru správy majetku, aby zajistil zpracování cenovou nabídku na její demolici.

"Předpokládáme, že demolice těchto vojenských budov nebude levnou záležitostí. Postupně se ale chceme zabývat všemi dalšími objekty tak, aby na Čerchově zůstaly jen ty budovy, které turisté využijí. V budoucnu se nebráníme například ani zbudování nových prostor pro restauraci, ale konkrétní plány budou postupně teprve vznikat,“ uvedl místostarosta Domažlic Zdeněk Novák.

Na vrcholu Čerchova se nachází řada bývalých vojenských objektů, které jsou ve vlastnictví města Domažlice. Kurzova věž, která je jedním z hlavních symbolů Českého lesa, patří domažlickému Klubu českých turistů. Bývalá vojenská věž zůstala státu a jedna z budov, kde funguje občerstvení, patří Klenčí pod Čerchovem.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT