Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

První 3D Planetárium přivítalo v Plzni už 10 000. návštěvníka,FOTKY!

30.11.2013 16:40

Planetárium, které je v Borské ulici v Plzni otevřené teprve 26. den, už stihly navštívit tisíce lidí.  Za necelé čtyři týdny bylo prodáno neuvěřitelných 10 tisíc vstupenek!

Planet1
Planet1Planet

Unikátní 3D Planetárium je otevřené v Plzni sotva čtyři týdny a už přivítalo 10 000. návštěvníka! Planetárium, které je součástí plzeňského science centra Techmania, se těší obrovskému zájmu se strany návštěvníků a deset tisíc vstupenek se prodalo za pouhých 26 dnů od slavnostního otevření. 

„Od otevření před necelými čtyřmi týdny jsme prodali již deset tisíc vstupenek," potvrzuje recepční science centra Kateřina Forejtová: „Tu jubilejní si u nás v sobotu 30. listopadu krátce po poledni zakoupila slečna Dita Rohrbacherová ze Starého Plzence. Přišla na doporučení svých přátel," dodává recepční s tím, že Techmania jubilantce jako dárek věnovala luxusní deštník s designovým potiskem noční oblohy.

„Vesmír mě zajímá, a když jsem se náhodou seznámil s učiteli z Rokycan, kteří v 3D Planetáriu byli a chválili ho, neváhal jsem," vysvětlil důvody své návštěvy Michal Pavlas z Prahy, který slečnu Rohrbacherovou doprovodil.

Největší vytížení má podle statistik komponovaný 2D program Krásy vesmíru a Země, Měsíc a Slunce. Viděla ho už rovná pětina všech návštěvníků. „Rovněž vzrůstá návštěvnost během pracovního týdne a pomalu tak vyrovnává víkendová čísla, kdy 3D Planetárium navštěvují zejména rodiny s dětmi," rozebírá koordinátorka statistik Alena Šuldová. Dosud nejvytíženějším dnem nového 3D Planetária byla sobota 16. listopadu, kdy přišlo 958 návštěvníků.

Vzhledem k velkému zájmu veřejnosti doporučuje Techmania rezervovat si návštěvu předem, a to ideálně prostřednictvím webu www.plzenskavstupenka.cz, kterou využila i 10 000. návštěvnice se svým přítelem.

FOTO:Techmania

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte