Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zoo láká na novinku. Unikátní výstava představuje Poklady ostrovů

19.12.2017 18:48

V pavilonu nosorožců si mohou návštěvníci prohlédnout akvária s drobnými ještěrkami, gekony, leguány, žábami a rybami. Výstava  potrvá celý příští rok.

Poklady ostrovů

Expoziční výstava v pavilonu nosorožců plzeňské zoo přináší návštěvníkům pohled do fascinujícího světa drobných klenotů několika tropických ostrovů a souostroví. "Základem je kolekce drobných ještěrek felsum z ostrova Madagaskar, jsou zde ale i další gekoni, leguánci, žáby a ryby i z dalších regionů. Vesměs se jedná o endemické druhy. Expoziční akvária a terária jsou pojata biotopově. Výstava vystřídala předchozí Mimikry a Mravence,“ sděluje mluvčí plzeňské zoo Martin Vobruba.

V expozici jsou k vidění také vlastní odchovy z plzeňské zoo. Výstava představuje zhruba 50 druhů živočichů. "Je zde šest druhů žab, včetně kriticky ohrožené mantely zelené. Kromě Madagaskaru a ostrovů v Indickém oceánu je zastoupena i Nová Kaledonie a ostrovy z Karibiku,“ dodává mluvčí.

Autor výstavy, Tomáš Peš, připomíná i častý vznik nových symbolických "ostrovů na pevninách", tedy izolovaných míst s odlišnými podmínkami, než má okolí.  Takovým druhem je i v expozici  volně poletující druh drobných pěvců - kruhooček.

FOTO: Zoologická a botanická zahrada města Plzně

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT