QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vykradači aut jsou zase při chuti! Na vloupání jim stačí chvilka

10.04.2017 13:28

Policisté z jižního i severního Plzeňska opět varují před vykradači aut. V posledních dnech vloupání opět přibývá. Zlodějům přitom na vniknutí do vozu stačí skutečně jen mžik.

Výsledek řádění vandala_foto_PČR (3)

Kvůli vykradeným autům museli v uplynulých dnech vyjíždět policisté jak ve Štěnovicích, tak Kaznějově. V obou případech se přitom škody dostaly celkem vysoko.

K vloupání do auta došlo ve Štěnovicích v noci ze soboty na neděli a zloděj si skutečně nebral "servítky". Do vozu se totiž dostal přes okno, které rozbil žulovým kamenem. "Ze středového panelu odcizil peněženku s osobními doklady a platební kartou. Na zadním sedadle se pak pachateli zalíbila pracovní vesta, kterou rovněž z auta odnesl. Svým jednáním způsobil škodu ve výši víc jak 7 tisíc korun," popsala mluvčí policie Markéta Fialová.

K dalšímu vloupání pak došlo v Kaznějově u hřbitova v neděli odpoledne. Tam ho nechal majitel bez dozoru jen na dvě hodiny. "Neznámý pachatel stačil rozbít skleněnou výplň okna u předních dveří a z přihrádky vozu odnést mobilní telefon a peněženku s osobními doklady, finanční hotovostí a platební kartou. Způsobená škoda se vyšplhala na téměř deset tisíc korun," říká k dalšímu z aktuálních případů policejní mluvčí.

Na vloupání do auta může stačit jen pár minut...

Policisté v souvislosti s posledními případy opět apelují na řidiče i další cestující v autech, aby si věci zkrátka brali s sebou a rozhodně je ve vozech nenechávali. Zloději přitom útočí nejen na auta, která jsou někde odstavená až několik hodin. V minulosti se množily například případy, kdy se zloději soustředili na vozidla zaparkované u škol a školek, kdy šli rodiče vyprovodit své děti. 

Nejvíc samozřejmě lákají volně položené věci. "Pozornost pachatelů je přilákána už jen tím, že jsou v něm viditelně uloženy různé movité věci. Největšími lákadly jsou především kabelky či jiná příruční zavazadla, která si nechávají řidiči nebo spolujezdci přímo na sedadlech. Pachateli pak stačí chvíle na to, aby se do vozidla vloupal a odcizil z něj zavazadlo," upozorňuje Markéta Fialová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24