QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Wilsonův most v Plzni se na měsíc uzavře, čekají ho opravy

20.07.2017 6:58

Wilsonův most v Plzni, který před lety prošel rekonstrukcí, čekají opravy. Od začátku srpna se na měsíc uzavře. Řidiče čekají objížďky. Čtěte podrobnosti!

DSC01655

Rozsáhlé opravy Wilsonova mostu byly dokončené na jaře roku 2014. I po jeho znovuotevření se řešily nejrůznější nedostatky, včetně zvlněné vozovky. Teď čekají most úpravy v rámci reklamace. Na měsíc se tak bude muset uzavřít.

"SMP CZ, a.s. bude v rámci uplatnění reklamace provádět stavební práce na Wilsonově mostě na Americké třídě, které vyvolají jeho úplnou uzavírku od 1. 8. 2017 do 31. 8. 2017," informoval centrální plzeňský obvod. "V rámci stavby budou provedeny čtyři výkopy, které budou zpět dlážděny rozdílnými technologiemi. Poté se most uvede zpět do provozu a po určité době se vyhodnotí, jaká technologie bude nejvhodnější pro jeho finální reklamační opravu."

Uzavírka se naštěstí nedotkne MHD, pro kterou zůstane komunikace průjezdná. Řidiči nicméně budou muset počítat s objížďkami. 

Wilsonův most prošel před lety zásadní rekonstrukcí, která nakonec vyšla na zhruba 55 milionů. Kromě trakčních kabelů, kterých je zhruba 120 a napájí všechny tramvajové a trolejbusové tratě v centru města, se tehdy opravovala silnice, chodníky a došlo i na vyčištění celého motu. Udělané byly také nové izolace a všechny konstrukční vrstvy vozovky a chodníků, rekonstrukce se dočkaly i inženýrské sítě. Opravy se dotkly také mýtných domkyů a most dostal i dobové osvětlení.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24