QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Z nosorožčí slečny je celebrita! Zájem návštěvníků zoo je ohromný - AKTUÁLNÍ FOTKY

03.03.2017 12:24

Plzeňská zoo otevřela v tomto týdnu pavilon nosorožců poprvé od narození nové samičky a zájem je obrovský. V neděli oslaví Růženka měsíc života.

2
2134

O tom, kdo je aktuálně v plzeňské zoo nejžádanějším obyvatelem, není diskuse. Zoo otevřela poprvé pavilon od narození samičky ve středu. Od té doby ho berou návštěvníci doslova útokem.

"Zájem je velký. Návštěvníci si malou fotí i natáčí," říká mluvčí zoologické zahrady Martin Vobruba. Samička Růženka se tak stává v podstatě stejnou hvězdou, jakou byla před lety její starší sestra Maruška.

Pavilon nosorožců je otevřený denně od 9 do 17 hodin. Návštěvníci by přece jen ale měli počítat s tím, že v určitou dobu Manjulu s Růženkou neuvidí. "Kolem 10. dopoledne na zhruba hodinu obě zmizí kvůli úklidu. Jinak dál žádáme návštěvníky, aby byli ohleduplní. Obě si na přítomnost lidí zvykají. Malá je trošku živější, takže si ji Manjula hodně chrání," říká Martin Vobruba s tím, že Růžence se daří dobře. Aktuálně už má něco přes 70 kilogramů a do tlamy už bere i nejrůznější klacíky a podobně. Vypadá to tedy, že do pevné potravy se pustí o něco dřív než ve třech měsících.

V pořadí druhé nosorožčí mládě se v plzeňské zoo narodilo 5. února zhruba v 1 hodinu po půlnoci. V neděli ji tak čeká první životní výročí, oslaví měsíc od narození.

FOTO: Kateřina Mišíková

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24