QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Z půdy si udělal soukromou pěstírnu! Skončil v rukou policie

27.10.2016 13:21

Policie odhalila další pěstírnu marihuany v regionu. Tentokrát se sice mělo jednat jen o drogy pro vlastní potřebu mladíka, nicméně rozbory rostlin mluvily jasně...

2

Tentokrát odhalila policie pěstírnu marihuany na Klatovsku, v jednom z domů v Horažďovicích. Na půdě domu si mladý muž udělal soukromou pěstírnu s poměrně slušným vybavením. I když tvrdil, že úroda je jen pro něj, bude mít velké problémy.

"Od komisaře ze služby kriminální policie a vyšetřování převzal šestadvacetiletý muž ze Sušicka záznam o sdělení podezření z přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu a přečinu nedovolené pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku," potvrdila mluvčí policie Dana Ladmanová.

Policie v domě našla bezmála půl kila sušiny. Na půdě domu pak policisté odhalili celkem profesionálně vybavené pěstební prostory. "V půdních prostorech domu pěstoval pro vlastní potřebu ve dvou stanech celkem 65 rostlin konopí, ale pěstební cyklus nebyl dokončen a rostliny o výšce 30 až 50 centimetrů policisté zajistili. Po vysušení bylo zkoumáním zjištěno, že sušina o hmotnosti 134,48 g obsahovala od 1,4 až do 1,6 % D-9-THC," dodává policejní mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24