QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Drakiáda, závody i vejšlap! Tachovsko bude žít akcemi celý týden

24.09.2018 17:34

Tachovsko nabídne v tomto týdnu celou řadu nejrůznějších akcí. Děti se mohou těšit například na drakiádu nebo závody "na kolečkách". Na své si ale přijdou i dospěláci...

Drakiáda v Plzni na Borech.

V Tachově po kolečkách

Tachov - V úterý 25. září od 16 hodin jsou zváni na kolečkové odpoledne příznivci koloběžek, kolečkových bruslí i odrážedel. Sraz je na asfaltové ploše u zimního stadiónu a závodit se bude v několika kategoriích. Tento jedenáctý ročník se koná v rámci svátku sv. Václava - dne české státnosti.

Stříbro zve na Drakiádu

Stříbro -  Tradiční Den pro rodinu s drakiádou, který se každoročně koná v září na stříbrském stadiónu Baník bude letos v úterý 25. září od 15 hodin. Na  malé i velké účastníky čeká soutěž o nejlepšího draka, pouštění balónků s poselstvím, ukázky šermu, skákací hrad, různé hry a soutěže.  Dále se představí historická vozidla, vojenská i osobní, hasiči předvedou požární techniku, nebude chybět ani opékání buřtů.

Muzeum v Tachově zve na akademii

Tachov -  V úterý 25. září od 17.30 hodin se v Muzeu Českého lesa v Tachově bude konat sedmá lekce vzdělávacího pořadu Muzejní akademie na téma Třicetiletá válka (1618-1648) a vznik ČSR (1918). Přednášet bude Štěpán Čadek, historik muzea.

Svatováclavský vejšlap

Stříbro  - V pátek 28. září se v deset hodin dopoledne sejdou turisté u stříbrské radnice, aby se vydali na 15. ročník Svatováclavského vejšlapu. Trasa 11 km vede do Kostelce, kde bude hudba i občerstvení. Do Kostelce přijdou také další turisté z okolních míst, z Kladrub a Hněvnic.

Wyjou "vyje" už 30 let!

Brod u Stříbra -  Muzikanti v pátek 28. září oslaví už 30. narozeniny country skupiny Wyjou. Oslava se koná od 19 hodin v Brodu u Stříbra a jsou zváni všichni milovníci country.

V Besedě bude disko párty

Stříbro - Stříbrská Beseda zve veřejnost na klasickou Disko párty, která se bude konat v sobotu 29. září od 21 hodin. Hrát bude DJ Sulda.

V Bezdružicích zahajují kurzy jógy

Bezdružice - V pátek 28. září bude zahájen kurz pravidelné jógy v Bezdružicích. Sraz účastníků je v 18 hodin v domě U Haranta v 1. patře. Kurz bude končit v prosinci, kapacita je 15 účastníků a více informací získáte na telefonu 778 028 373.

V Mariánských Lázních bude Festival jídla

Mariánské Lázně - V sobotu 29. září se bude konat 1. ročník Lázeňského  Food festivalu. Akce začne v deset hodin na lázeňské kolonádě a návštěvníci budou moci ochutnat jídla z celého světa, například thajské kari, srbskou plieskavicu, peruánskou butifarru, barmské speciality či dobroty z avokáda. Na své si přijdou i milovníci chilli, palačinek nebo speciální cukrové vaty. Nebude chybět i kulturní program s dílničkami pro děti.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy