Kašperk se připravuje na novou sezónu. Chybět nebudou ani noční prohlídky

09.03.2017 12:18

Hrad Kašperk se jako jedna z mála památek otevřel návštěvníkům i během zimy. Prohlídky pokračují až do poloviny března. Už teď je ale připravený i program na hlavní sezónu.

DSC_0021

Hrad Kašperk na Klatovsku, který je neodmyslitelně spjatý s natáčením pohádky Anděl Páně, se návštěvníkům otevřel mimořádně i se startem jarních prázdnin. Prohlídky probíhají až do 18.března vždy ve středu a v sobotu v době mezi 10:00 a 16:30.

Hlavní sezóna na hradě odstartuje také letos tradičně s Velikonoci. Od 14. do 19. dubna bude probíhat program "Velikonoce na Kašperku", v jehož rámci budou připravené prohlídky "Život na hradě". O víkendu 15. a 16. dubna bude mít premiéru představení Spolku Pachmajr "Fraška o kádi". Nezapomnělo se ale ani na nejmenší návštěvníky a přichystaný tak bude i doprovodný program pro děti "Dobrodružná výprava do hradu".

Naplno se pak akce rozjedou v květnu. Hned 6. až 7. května bude na Kašperku probíhat historická slavnost na počest zakladatele hradu "Kašperk za Karla IV.". Návštěvníci mohou těšit na šermířská i taneční vystoupení, chybět nebud ani středověká hudba a různé hry.

O posledním květnovém víkendu bude na řadě "Víkend plný buchet" z cyklu ořivená historie a k vidění bude mimo jiné výroba středověkých cihel.

Kdo bude mít chuť před prázdninami zregenorvat a duševně se očistit, má příležitost 17. června. To se odehraje koncert Ondřeje Smeykala, nejlepšího hráče na didgeridoo. Přímo na hradním nádvoří se tak bude meditovat.

V polovině července dojde řada na oblíbené noční prohlídky, které se budou opakovat ještě v polovině srpna. Začátek druhého měsíce prázdnin bude pro změnu patřit divadelnímu spolku Kašpar. Od 2. do 6. srpna se bude představení Rozmarné léto konat vždy od 21 hodin. Fanoušci populárního spolku se mohou těšit na novou dramaturgii, nové podium, nové hlediště a to vše poprvé na hradním nádvoří.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24