Šeříkovku obsadí zahrádkáři. Svedou klání o největší kuriozitu

30.09.2016 7:59

Celkem netradiční disciplínu bude mít letošní Výstava českých a bavorských zahrádkářů v plzeňské Šeříkovce. Startuje v pátek a potrvá až do soboty.

Prodejní výstava zahrádkářů od nás i ze sousedního Bavorska naláká do Šeříkovky na Slovanech v Plzni každý rok celkem početné davy návštěvníků. K mání jsou totiž nejen nejlepší pěstitelské úspěchy zahrádkářů, ale i další regionální potraviny. Letos bude mít výstava navíc ještě novinku.

Výstava proběhne v pátek 30. září a v sobotu 1. října. Každý rok prostory kulturního domu opanují desítky nejlepších pěstitelů. Výjimkou nebude ani letošní ročník.

"Neopomenutelnou součástí tradiční výstavy budou ochutnávky i prodej Regionálních potravin Plzeňského kraje. Novinkou letošního již pátého ročníku bude také soutěž o zahrádkářskou kuriozitu. Z netradičních plodin či květin bude nejlepší tři kuriozity volit veřejnost," říká k letošní výstavě mluvčí krajského úřadu Alena Marešová.

Dvoudenní výstavu pořádá Český zahrádkářský svaz s podporou Plzeňského kraje a pod záštitou hejtmana. Německé příhraničí bude tentokrát zastoupené Okresní organizací zahrádkářů v Tirschenreuthu.

Prodejní výstava začíná oba dny v 9 hodin, v pátek bude otevřená až do 17 hodin, v sobotu jen do 15. Vstup je zdarma.

FOTO: Plzeňský kraj

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24