QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zásah v bioplynové stanici ve Střížově! Muž se zřítil z několika metrů - FOTO

23.12.2016 11:57

Do areálum bioplynové stanice ve Střížově museli vyjíždět jak hasiči, tak záchranka. Zdravotníkům skončil v péči muž se sérii zranění. Hasiči na místě naměřili vysoké hodnoty sirovodíku.

22.12.2016 (PJ 11.33) UNL Střížov

Do areálu ve Střížově vyjížděli hasiči spolu se záchrankou ve čtvrtek. V bioplynové stanici došlo k úniku nebezpečných látek. Také záchranka mířila na místo původně kvůli intoxikované osobě. Nakonec se ale ukázalo, že muž utrpěl několik zranění po pádu z výšky.

"Do areálu bioplynové stanice ve Střížově vyjeli hasiči z Přeštic přeměřit koncentrace nebezpečných látek v ovzduší. Detekční přístroje zaznamenaly ve vzduchu vysoké hodnoty sirovodíku, oxidu uhelnatého a pouze 4% kyslíku. Hasiči vytyčili nebezpečný prostor a zajistili odvětrávání technologického prostoru u fermentovací nádrže," popsala mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

V péči záchranky skončil zraněný muž. "Původně jsme byli na místo volaní kvůli intoxikaci. Muž ročník 1975 ale utrpěl několik úrazů po pádu ze žebříku z výšky zhruba tří metrů," řekl k výjezdu mluvčí záchranky Martin Brejcha. Jestli se muži například jen zatočila hlava nebo se mu udělalo zle kvůli úniku látek, není úplně jasné.

FOTO: HZSPK

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT