Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Státní hrad Švihov nespí ani v zimě, láká na speciální prohlídku i výstavu

26.12.2014 11:15

Státní hrad Švihov láká návštěvníky také v zimním období. Zimní prohlídky nechají v tomto nejkrásnějším období roku nahlédnout do interiérů a výstava papírových modelů představí vystřihovánky nejrůznějších témat.

svihov_-_hrad_-_pohled_zezadu_[800x526]

Chtěli byste zjistit, jaká na hradě Švihov vládla atmosféra během nejkratších dní v roce? Státní hrad Švihov připravil speciální zimní prohlídky.

Interiéry středověkého hradu bude možné navštívit od 27. prosince do 4. ledna. Každý den budou vypraveny dvě prohlídky trasy Hrad, a to vždy v 11:00 a ve 13:00 hodin. Doba trvání prohlídky je 120 minut.

Vedle toho je na Švihově k vidění výstava papírových modelů. Ta představí vystřihovánky nejrůznějších témat. K vidění je architektura, především hradů a zámků, dále technika - nejrůznější vozidla a letadla a také netradiční exempláře z říše zvířat a světa lidí. Uvidíte modely, které vyšly dávno v minulosti i současné, od nás i z ciziny a dokonce několik modelů autorských. Unikátem výstavy je pohyblivý model areálu hradu Švihova s kulisami z filmu Tři oříšky pro Popelku, který je na hradě dočasně zapůjčený ze zámku Moritzburg.

Děti si návštěvu výstavy mohou zpestřit vystřihovánkou a omalovánkou.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství