QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zemřel herec Jan Tříska. Před měsícem vítal diváky v Plzni

25.09.2017 9:18     25.09.2017 9:39

V pondělí ráno zemřel legendární český herec Jan Tříska. Podlehl vážným zraněním, která utrpěl po pádu z Karlova mostu o uplynulém víkendu.

foto-qap-cz (58)

Herec Jan Tříska byl od soboty hospitalizovaný v Ústřední vojenské nemocnice v Praz po tom, so spadl z Karlova mostu do Vlatvy. Z řeky ho vytáhli svědci. Policie pád stále vyšetřuje.

Slavný český herec žil od emigrace ve Spojených státech. V letošním roce se ale v České republice ukázal hned několikrát. Mimo jiné v polovině srpna přijel do Plzně představit i nový film Jana Hřebejka "Po strništi bos", ve kterém si zahrál. I když vloni oslavil osmdesát let, stále byl vitální a diváci v multikině CineStar ho přivítali bouřlivým potleskem (podrobnosti i s fotogalerií najdete v článku zde).

Jan Tříska byl v současné době v České republice opět kvůli filmování. V tomto týdnu mělo začít natáčení filmu "Na střeše" s Jiřím Mádlem. V letošním roce se u nás představil mimo jiné v Letních shakespearovských hrách a získal i čestnou cenu Febiofestu.

Za svou hereckou kariéru měl na kontě celou řadu filmů, které se doslova zapsaly historie kinematografie. Pro české diváky se v novodobé historii stal zejména legendárním učitelem z Obecné školy. Zářil ale mimo jiné i ve filmu Želary.

foto-qap-cz (75)

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24