Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

V Křimicích vyroste Predator park. Nabídne běžecký okruh, OCR trasy i pumptrack

12.05.2024 10:42

V Křimicích vyroste Predator park. Jedná se o víceúčelový sportovní park, který bude určený pro širokou veřejnost.

Predator park_0524_Aleš Tolar
Predator park_0524_Aleš TolarPredator park_0524_Aleš Tolar1Predator park_0524_SVSMP

Stavba Predator parku je situována na pozemcích v prostoru při Vojanově ulici v Plzni - Skvrňanech. 

"Byla to zanedbaná lokalita mezi průmyslovým areálem Křimice, železniční tratí a sídlištěm Skvrňany. Křimický obvod, kam místo katastrálně patří, přišel s myšlenkou vybudovat zde pro lidi Predator park. Považuju to za výborný nápad, jak místu vdechnout život a rozšířit pro lidi z okolí možnost trávit aktivně volný čas," uvedl na sociální síti Aleš Tolar, náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí, do jehož gesce spadá také Správa veřejného statku města Plzně.

Predátor park bude na ploše 10 tis. m2 koncipován a rozdělen do tří hlavních částí.

"První část je pěší/běžecký okruh. Druhou částí je OCR (obstacle course race – překážkový běh) – OCR trasy s překážkami a centrální cvičební konstrukce určená zejména pro tzv ,,street workout“. Tento prostor je vhodný pro dospělé," uvádí Správa veřejného statku města Plzně (SVSMP) s tím, že pro děti je v parku navržena skluzavka.

V třetí části se počítá s pumptrackem. "Jedná se o uzavřenou terénní trasu pro kola. Kolem celé areálu je vedena přírodní běžecká trasa. Tato trasa je vhodná pro širokou veřejnost a zároveň v případě závodů, či jakýchkoli událostí slouží jako cesta pro diváky," uvádí SVSMP.

V areálu jsou též navržené samoobslužné skříňky pro úschovu osobních věcí, kolostavy a lavičky, dále pak hygienické zařízení. 

V rámci projektu bude vybudováno veřejné osvětlení okruhu pro pěší umístěním 21 lamp.

"Odhadované náklady stavby: 12 mil. Kč + 5 mil. vybavení, stavba bude zahájena v jarních měsících roku 2024," uvádí SVSMP.

Foto zdroj FB Aleš Tolar a SVSMP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT