QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policie během akce Speed Marathon pokutovala více než stovku neukázněných řidičů

23.04.2024 8:10

Policisté během kontrolní akce Speed Marathon jen v Plzeňském kraji odhalili celkem 124 řidičů, kteří nedodrželi stanovenou rychlost.

Speed Marathon_0424_PČR (1)
Speed Marathon_0424_PČR (1)Speed Marathon_0424_PČR (2)Speed Marathon_0424_PČR (3)

V pátek 19. dubna se dopravní policisté z Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje zapojili do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce s názvem Speed Marathon. Akce je zaměřená na dodržování stanovených rychlostních limitů Policie České republiky.

"V Plzeňském kraji bylo na základě hlasování občanů vytipováno celkem 78 míst, kde policisté zaměřili svoji pozornost na dodržování stanovené rychlosti," uvedla policejní mluvčí Eva Červenková.

I přesto, že veřejnost o chystané akci zaměřené na rychlost věděla předem, policisté odhalili celkem 124 řidičů, kteří překročili povelenou rychlost a udělili pokuty za 217 tisíc korun.

Pětadevadesát řidičů překročilo rychlost v obci a devětadvacet řidičů mimo obec. "Největším hříšníkem byl dvaatřicetiletý řidič, kterému v Benešovicích na Tachovsku policisté naměřili rychlost 103km/h. Policisté řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz a celá věc byla postoupena k projednání do správního řízení," uvedla Eva Červenková.

Dalším nejčastěji zjištěným přestupkem bylo v devíti případech držení mobilního telefonu, osm řidičů bylo řešeno za nesprávný způsob jízdy a sedm řidičů za špatný technický stav svého vozidla.

Foto PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT