QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Žena uvízla s rozbitým vozíkem v parku, pomoct jí museli strážníci - FOTKY

23.10.2018 10:51

Vozíčkářce, která s rozbitým strojem uvízla nad zoologickou zahradou v Plzni, vyrazili na pomoc strážníci. Ženu v nesnázích nakonec dopravili až domů...

256197_4
256197_4256197_6

Plzeňští strážníci si na konto připsali další záchranu a tentokrát poměrně netradiční. S žádostí o pomoc se na ně obrátila handicapovaná žena, která zůstala s rozbitým elektrickým vozíkem bezprizorní na cestě u zoo na Vinicích.

"Sama nevěděla co s ním, ani jak by se dostala domů. Příbuzní údajně odjeli na dovolenou a staří přátelé by ji nezvládli odtlačit. Strážníci, kteří přijeli situaci do ulice Nad ZOO řešit, si na pomoc zavolali své kolegy se služebním vozem," potvrdila mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Tím ovšem pomoc neskončila. Strážníci se o ženu postarali skutečně perfektně. "Kontaktovat se jim podařilo firmu dodávající vozíky. S její pomocí se nepojízdný vozík podařilo nejen odbrzdit, ale také pro paní získat informace pro další postup řešení nepojízdného stroje. Společnými silami hlídky ženu naložili a odvezli do místa bydliště. Přitom se strážníci postarali o to, aby se pětašedesátiletá Plzeňanka dostala v pořádku až do svého bytu, kde si mohla vyměnit svůj elektrický vozík za běžný mechanický," doplnila Jana Pužmanová.

FOTO: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24