Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Nestihli jste přijímačky na univerzitu v Plzni? Je tady druhé kolo, stále je šance

19.07.2019 14:58

Celkem pět z devíti fakult Západočeské univerzity v Plzni otevřelo druhé kolo přijímacího řízení. Na některých fakultách přitom poběží až do srpna. Čtěte podrobnosti!

kampus ZČU

Ti, kdo chtějí od září nastoupit na Západočeskou univerzitu v Plzni (ZČU), mají stále příležitost podat si přihlášku ke studiu. V rámci druhého kola přijímacího řízení tuto možnost otevřelo pět z devíti fakult ZČU.

Druhé kolo přijímání přihlášek ukončí nejdříve Fakulta ekonomická, a to 31. července, naopak na Fakultu filozofickou se lze hlásit až do 31. srpna. Jiné fakulty uzavřou přijímací řízení v průběhu srpna.   

Fakulta ekonomická přijímá přihlášky ke studiu bakalářských oborů Systémy projektového řízení a Ekonomická a regionální geografie vyučovaných v Plzni nebo oboru Management obchodních činností, na který se mohou hlásit zájemci o studium v Chebu. V Plzni je otevřen také navazující magisterský program Systémy projektového řízení. Termín pro odevzdání přihlášek byl stanoven na 31. července. Ke studiu bakalářských a magisterských oborů fakulta přijímá bez přijímací zkoušky.

Fakulta zdravotnických studií přijímá až do 9. srpna přihlášky ke studiu navazujících magisterských oborů Ošetřovatelská péče v interních oborech a Ošetřovatelská péče v chirurgických oborech, a to v kombinované formě studia. Uchazeči skládají písemnou zkoušku, která se bude konat 22. srpna.

Fakulta strojní mezní termín podávání přihlášek v druhém kole stanovila na 12. srpen. Otevřeny jsou bakalářské studijní programy Strojní inženýrství a Strojírenství. Zájemci o studium programu Strojírenství si následně vybírají ze tří zaměření – Diagnostika a servis silničních vozidel, Zabezpečování jakosti nebo Programování NC strojů. Fakulta dále přijímá uchazeče ke studiu navazujícího magisterského programu Strojní inženýrství a ke stejnojmennému doktorskému studijnímu programu. Uchazeči o bakalářské a magisterské studium jsou přijímáni bez přijímací zkoušky.

Na Fakultu elektrotechnickou se mohou zájemci hlásit do 15. srpna. Fakulta nabízí v rámci bakalářského studijního programu Elektrotechnika a informatika obory Elektronika a telekomunikace, Elektrotechnika a energetika a Komerční elektrotechnika a dále studijní program Aplikovaná elektrotechnika. K bakalářskému studiu přijímá fakulta bez přijímacích zkoušek. Hlásit se uchazeči mohou i do navazujících magisterských programů Aplikovaná elektrotechnika nebo Elektrotechnika a informatika, kde jsou v nabídce obory Elektroenergetika, Elektronika a aplikovaná informatika, Průmyslová elektronika a elektromechanika a Komerční elektrotechnika. K magisterskému studiu fakulta přijímá uchazeče dle předchozích studijních výsledků a případně na základě přijímacího pohovoru.

Fakulta pedagogická dodatečně vypsala přijímací řízení do nového doktorského studijního programu Hudební teorie a pedagogika, který získal akreditaci letos v červnu. V tomto případě se tedy nejedná o druhé kolo přijímacího řízení. Uvedený doktorský program studovat v prezenční i kombinované formě. Přihlášky fakulta přijímá do 28. srpna, přijímací zkoušky se konají 30. srpna.

Fakulta filozofická nechává možnost podat přihlášku ve druhém kole přijímacího řízení otevřenou až do 31. srpna, a to pro obory bakalářské, magisterské i doktorské. Kompletní nabídku oborů najdou zájemci na webových stránkách fakulty.

Podrobné informace k přijímacímu řízení najdou zájemci na webových stránkách jednotlivých fakult v sekci pro uchazeče.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT