QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zima dál kraluje, region sevřou mrazy

16.01.2017 7:01

Příští dny budou v Plzeňském kraji hodně mrazivé. Podle nové týdenní předpovědi budou i přes den teploty poměrně hodně hluboko pod bodem mrazu.

DSC05388

Podle nových výhledů meteorologů k nám bude v příštích dnech proudit hodně studený vzduch a teploty budou klesat poměrně dost nízko. Ve druhé polovině týdne by mohlo být i přes den až okolo -9 stupňů.

"Mezi tlakovou níží nad centrálním Středomořím a tlakovou výší, která se z Britských ostrovů postupně rozšíří až nad Ukrajinu, k nám bude proudit od severovýchodu, postupně až východu studený pevninský vzduch," informoval ČHMÚ s tím, že příliv studeného vzduchu by měl slábnout až v průběhu pátku.

V pondělí nás čeká oblačno až zataženo, přechodně místy i polojasno. Objevovat se budou dál i sněhové přeháňky. Teploty vystoupí nejvýš mezi -4 stupně až 0.

V úterý bude většinou oblačno, ojediněle, na horách místy sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou mezi -5 až -9 stupňů, nejvyšší denní vystoupí -5 až -1 stupeň.

Ve středu bude oblačno až polojasno a ojediněle se budou objevovat sněhové přeháňky. Noční teploty budou mezi -8 až -12 stupni, při déletrvajícím vyjasnění a uklidnění větru až kolem -16 stupňů. Přes den naměříme -7 až -3 stupně.

Čtvrtek přinese většinou polojasnou oblohu. V noci budou teploty mezi -13 až -18 stupni, přes den pak mezi -9 až -4.

V pátek nás čeká jasno až polojasno, ojediněle bude ale i zataženo nízkou oblačností. V noci naměříme -12 až -17 stupňů, přes den pak -8 až -3.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí: "Zataženo nízkou oblačností, místy mrznoucí mlhy, ojediněle slabé sněžení. Místy, zejména na horách, jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty -7 až -12 °C, při zmenšené oblačnosti kolem -15 °C. Nejvyšší denní teploty -7 až -2 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24