Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Velká výluka se blíží! U Zvonu práce ale jen tak neskončí, AKTUÁLNÍ FOTKY

12.11.2014 11:33

Velká výluka v Plzni odstartuje už o nadcházejícím víkendu a potrvá až do 23. listopadu. Během té doby by se měly práce na některých místech v centru dokončovat. U Zvonu se ale bude pracovat až do jara.

U Zvonu_QAP_foto (13)
U Zvonu_QAP_foto (1)U Zvonu_QAP_foto (2)U Zvonu_QAP_foto (3)U Zvonu_QAP_foto (4)U Zvonu_QAP_foto (6)U Zvonu_QAP_foto (7)U Zvonu_QAP_foto (8)U Zvonu_QAP_foto (9)U Zvonu_QAP_foto (11)U Zvonu_QAP_foto (12)U Zvonu_QAP_foto (10)U Zvonu_QAP_foto (13)U Zvonu_QAP_foto (5)U Zvonu_QAP_foto (14)

Velká výluka, která odstartuje už o nadcházejícím víkendu, má jednoho společného jmenovatele. Dokončovací práce v rámci rozsáhlých rekonstrukcí v centru Plzně. Ty se týkají například Pražské, Zbrojnické ulice nabo křižovatky na Anglickém nábřeží. U Zvonu se ale bude pracovat až do jara příštího roku.

Rekonstrukce lokality U Zvonu je oficiálně plánovaná až do konce dubna příštího roku. I když i tam už práce pokročily, stále je na první pohled patrné, že je rozsáhlá oprava zhruba v polovině (viz fotogalerie). Nicméně přece jen už by se v dohledné době mělo především cestujícím MHD ulevit. Od 23. listopadu se totiž tramvaje po několika měsících navrátí na své původní trasy.

Předcházet tomu ovšem bude "Velká výluka", jak ji oficiálně radnice pojmenovala. Důvodem výluky jsou dokončovací práce ve Zbrojnické ulici, na křižovatce Pražská - Anglické nábřeží a také demolice stávající zastávky v Prešovské ulici.

Dokončovací práce se dotknou i automobilové dopravy...

"Dojde k zaslepení Anglického nábřeží od Kopeckého sadů, uzavření Fügnerovy ulice a auta neprojedou ani Pražskou ulicí od křižovatky U Jána. Do centra bude možné vjíždět jen od Rychtářky, tedy křižovatkou Tyršova, sady 5. května,“ upřesňuje projektant Václav Lacyk a zároveň upozorňuje, že uzavření druhé křižovatky Františkánská, náměstí Republiky a Zbrojnická bude znamenat zaslepení Františkánské ulice ve směru od Bezručovy, kdy se nebude smět odbočovat vlevo z Bezručovy ulice do Františkánské, a zákaz vjezdu do Františkánské ulice z Kopeckého sadů. Zásobovací vozy se do Františkánské ulice dostanou v čase od 17 do 9 hodin.

Cestující MHD pozor! Výluka se dotkne provozu tramvají, trolejbusů i autobusů...

Tramvaje budou ze Slovan a Světovaru jezdit jen k hlavnímu nádraží. "Mezi stanicemi Hlavní nádraží a Sady Pětatřicátníků pojede náhradní autobusová doprava s označením 1/2A. Autobusy budou cestující odbavovat u nádraží v trolejbusové zastávce Pařížská směrem k Mrakodrapu a v Sadech Pětatřicátníků v autobusové zastávce linky č. 41 ve směru na Vinice,“ doplňuje Ondřej Liška z Plzeňských městských dopravních podniků. V tu dobu se zároveň linka číslo 4 vrátí už na svoji trasu a nebude objíždět sady přes Palackého.

Stavební práce v centru se v tomto čase dotknou i trolejbusové a autobusové dopravy. "Linka číslo 13 bude odkloněna přes Americkou třídu a Šumavskou ulici. Trolejbusové linky č. 10 a 14 pojedou v pracovních dnech od 18. do 21. listopadu ve směru z Černic a Bor do zastávky Pařížská přes most Milénia a Mikulášské náměstí.  Ve směru do Pařížské budou zrušeny zastávky Goethova a Anglické nábřeží. Trolejbusy odbaví cestující na objízdné trase v zastávce Mikulášská na Mikulášském náměstí. V opačném směru Pařížská – Černice a Pařížská – Bory pojedou linky č. 10 a 14 beze změn," informoval Magistrát města Plzně.

Výluka oficiálně potrvá od 15. do 23. listopadu.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT