Zpoplatnění parkování u bazénu na Slovanech rozohnilo vedení obvodu

16.01.2018 10:41

Parkování u bazénu na Slovanech v Plzni bude bezplatné už jen pro jeho návštěvníky. To se ale nelíbí vedení obvodu a chce bojovat za parkovací dům i jiná řešení.

DSC02493

Změnu ohledně parkování u bazénu na Slovanech v Plzni schválila těsně před Vánoci rada města. Zadarmo tak bude dál stání u bazénu jen pro jeho návštěvníky. Ostatní si budou muset připlatit, a to samozřejmě i obyvatelé lokality, kteří by stání chtěli využít. To se ovšem nelíbí vedení druhého obvodu.

"Upřednostnil se zájem návštěvníků bazénu nad potřebami našich občanů, kteří zde žijí, a s tím nemůžeme v žádném případě souhlasit. Bojovali jsme proti tomu, vydali usnesení, snažili se přesvědčit argumenty, přinášeli jiné návrhy, do poslední chvíle snažili jejich rozhodnutí zvrátit, udělali maximum, co jsme mohli, ale bohužel naše apely nebyly vyslyšeny," řekl k aktuální situaci starosta druhého plzeňského obvodu Lumír Aschenbrenner.

"Zájmy našich občanů budeme hájit za každých okolností. Tento diktát z velké radnici je vůči nám bezohledný," dodal místostarosta Roman Andrlík.

V lokalitě kolem bazénu a městské sportovní haly jsou s parkováním problémy dlouhodobě. Zejména v době, kdy se sejde konání různých sportovních akcí, případně i nedaleké burzy. "Současnou nevyhovující situaci s parkováním nemůže město řešit tak, že začne dosud volně přístupné parkovací plochy ohrazovat jen ve prospěch návštěvníků vybraných městských zařízení. Problém je třeba řešit komplexně, a to paralelním vytvořením rezidenčních státní jen pro místní občany a vybudováním nových parkovacích objektů a záchytných parkovišť na okraji města," doplnil místostarosta Jan Fluxa.

Podle vedení obvodu by situaci mohl vyřešit parkovací dům, o kterém se mluví už řadu let. Právě k tomuto řešení nyní slovanská radnice upíná své síly. "Když magistrát rozhodl tak, jak rozhodl, věříme, že nám alespoň v tomto ohledu vyjde vstříc a na jeho výstavbu najde v rozpočtu konečně peníze, o které už léta usilujeme. Situace je neúnosná. Je tu soustředěna řada sportovišť a kapacita parkovacích míst tomu absolutně neodpovídá," prohlásil Lumír Aschenbrenner.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT