Hradiště ovládly zabijačkové hody! Máme FOTKY

07.02.2015 16:12

Plovárnu Hradiště v Plzni provoněly jitrnice, ovar, jelítka a další zabijačkové dobroty. Tradiční lahůdky se chystaly už od rána a řezníci měli plné ruce práce. Přinášíme fotky!

Zabijačka v Hradišti_QAP_foto (11)
Zabijačka v Hradišti_QAP_foto (1)Zabijačka v Hradišti_QAP_foto (2)Zabijačka v Hradišti_QAP_foto (3)Zabijačka v Hradišti_QAP_foto (4)Zabijačka v Hradišti_QAP_foto (5)Zabijačka v Hradišti_QAP_foto (6)Zabijačka v Hradišti_QAP_foto (7)Zabijačka v Hradišti_QAP_foto (8)Zabijačka v Hradišti_QAP_foto (9)Zabijačka v Hradišti_QAP_foto (10)Zabijačka v Hradišti_QAP_foto (11)Zabijačka v Hradišti_QAP_foto (12)Zabijačka v Hradišti_QAP_foto (13)Zabijačka v Hradišti_QAP_foto (14)Zabijačka v Hradišti_QAP_foto (15)Zabijačka v Hradišti_QAP_foto (16)Zabijačka v Hradišti_QAP_foto (17)Zabijačka v Hradišti_QAP_foto (18)Zabijačka v Hradišti_QAP_foto (19)Zabijačka v Hradišti_QAP_foto (20)Zabijačka v Hradišti_QAP_foto (21)Zabijačka v Hradišti_QAP_foto (22)Zabijačka v Hradišti_QAP_foto (23)Zabijačka v Hradišti_QAP_foto (24)Zabijačka v Hradišti_QAP_foto (25)

Oblíbená Plovárna Hradiště v Plzni opět po roce patří zabijačkovým hodům. Sezóna tradičního gurmánského hodování odstartovala a právě v Hradišti už se milovníci vepřových lahůdek sešli už poněkolikáté. Program v Hradišti bude pokračovat i během neděle. 

Plzeňským Hradištěm už od sobotního rána voněla jedna dobrota za druhou. Tradiční zabijačkové hody se začaly chystat už v pátek a od sobotního rána se vařilo a tvořilo o sto šest. Na návštěvníky už dopoledne čekaly naplněné stoly všech možných lahůdek.

"Po loňských zkušenostech, kdy jsme dělali z jednoho prasete a nestačilo to, tak letos děláme ze dvou. Jedno padlo už včera, z toho už jsou připravené tlačenky, protože ty musí chladnout do druhého dne. Dnes padlo druhé prase a myslím si, že jsme dobře připravení. Máme jitrnice, jelita, sulc, tlačenku, polévku a tak dále," řekl QAPu provozní plovárny David Šlesingr.

Páni řezníci i všichni, kdo se na přípravě podíleli, si museli hodně přivstat. "Na přípravě zabijačky je nejdůležitější začít hodně brzy ráno. Jestliže chcete lidem nabídnout výrobky už v deset dopoledne, tak začínáte už v pět hodin ráno," doplnil David Šlesingr s tím, že nejnáročnější z hediska přípravy je nejspíš guláš. Ten totiž oproti ostatním dobrotám, které se dají postupně doplňovat, zabere nejvíc času.

Program na Plovárně Hradiště pokračuje také v neděli a o dalších únorových víkendech...

Zabijačkové pochoutky budou k mání do vyprodání zásob. Ještě během neděle by si tak mohli návštěvníci Hradiště přijít na své. A právě během neděle bude víkendový program na plovárně pokračovat. Od 15 do 17 hodin bude připravené odpoledne pro děti. Chybět nebude ani divadelní představení pohádky O Palečkovi.

Na plovárně bude ale nabitý program i v dalších únorových týdnech. Už o příštím víkendu se chystá speciální valentýnské menu pro páry se sklenkou sektu. V sobotu 14. ledna dopoledne proběhne dětský branný závod a odpoledne se pak odehraje 3. ročník recesistického závodu Hradišťská běhna. Nedělní odpoledne pak bude opět patřit dětem a tvůrčím dílničkám.

Do konce února se pa chystá ještě Hasičský bál a také Lovecký víkend.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT