QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Hasiči varují před požáry polí a lesů! Začíná jich přibývat

04.07.2018 7:02

Hasiči varují kvůli požárům polí a porostů v souvislosti se suchem a zemědělskými pracemi. Rozsáhlých požárů začíná přibývat. Přinášíme podrobnosti!

4

Požáry polí, lesů a nejrůznějších porostů v přírodě tradičně s příchodem letního počasí přibývá. V regionu se začaly množit v posledních dnech. Jen během úterý museli hasiči v kraji likvidovat dva rozsáhlé požáry. V jednom případě hořelo u Sytna na Tachovsku, ve druhém u Volduch.

Generální ředitelství hasičského sboru tak vydalo speciální metodiku, která má podobným případům předcházet. "Tento materiál vznikl na základě poznatků z předchozích let, kdy v letních měsících, ve kterých probíhají žňové práce, dochází každoročně k nárůstu požárů. S ohledem na vývoj meteorologické situace v České republice je vysoká pravděpodobnost, že z důvodů vysokých teplot a minima vodních srážek tyto práce budou probíhat v období zvýšeného nebezpečí vzniku požáru," říká mluvčí hasičů Petr Poncar.

Metodika má sloužit zejména vedením krajů, obcí, ale samotným zemědělcům. Kompletní materiál najdete zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24