Viktoriáni vyráží na zápas s pražskou Duklou

01.09.2012 21:27

V neděli 2. září se v netradičním čase v rámci 6. kola Gambrinus ligy vydá plzeňská FC Viktoria na hřiště Dukly Praha. Po čtvrtečním boji s Lokerenem budou hráči unavení. Zvládnou si připsat důležité body v domácí soutěži?

logo Gambrinus liga

V netradičním čase od 19:30 se na hřišti soupeře, pražské Dukly, představí v neděli 2. září plzeňští fotbalisté. V rámci 6. kola Gambrinus ligy potřebují připsat důležité body v domácí soutěži i přesto, že únava ze čtvrtečního boje s Lokerenem je jistě znát.

Profily hráčů napovídají, že i tady se prolínají. Například Tomáš Borek, 26letý záložník, který své první fotbalové krůčky ve velkém fotbale prožíval v Plzni, patří nyní mezi základ výběru trenéra Luboš Kozla , který mimochodem plzeňské dres oblékal v sezoně 2003. Pak jistě nezapomenete na Pavla Haška nebo Ondřeje Vrzala. Také Tomáš Berger oblékal dres Plzně a to hned loni. Naopak Marek Hanousek zase od roku 2009 působil v Dukle, nyní ho najdeme na soupisce Pavla Vrby.

Oba týmy budou do šestého kola soutěže vstupovat za stavu 10 bodů pro Plzeň a 6 bodů pro Duklu.

Na zápas se těší Marek Hanousek. "Strávil jsem tam tři roky úspěšné fotbalové kariéry. V Dukle ze mě udělali prvoligového fotbalistu, zažil jsem tam skvělé chvíle. Postoupili jsme do první ligy, kde jsme v loňské sezóně uhráli šesté místo. Rád se tam vracím. Opět uvidím bývalé spoluhráče. Vzpomínám na to moc rád," usmívá se bývalý hráč Dukly.

Zajímavostí je, že Marek své premiérové branky v Gambrinus ligy zaznamenal právě v klání proti Viktorce. "Na podzimní utkání vzpomínám velmi rád. Vstřelil jsem tam své dva první prvoligové góly. Měli jsme z utkání proti Plzni trošku vítr, protože po postupu do Gambrinus ligy jsme ještě s tak kvalitním mančaftem nehráli. Pravdou je, že jsme dostali docela lekci a Viktorka nás vyškolila,“ vrací se ke svému prvnímu setkání se západočeským celkem.

Co čekat od Dukly? "Dukla hraje od té doby, co tam přišel pan Kozel, stále stejný styl hry. Ať se jí daří nebo ne. Snaží se hodně držet balón a hrát ofenzivně. Může se stát, že nás během nějakých pasáží zápasu bude přehrávat," varuje Marek Hanousek.

neděle 2. září FK Dukla Praha - FC Viktoria Plzeň 19:30 stadion na Julisce

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT