Práce u nádraží v Plzni přeruší i provoz tramvají

22.02.2017 7:01

Už v příštím týdnu se stavební práce u hlavního nádraží v Plzni dotknou i tramvají. Úsek budou cestující objíždět náhradní autobusovou dopravou.

DSC05973

Výluka na tramvajových linkách číslo 1 a 2 vypukne 1. března a potrvá až do 10. března. Cestující, kteří se budou chtít dostat například ze Skvrňan nebo Bolevce až na Slovany nebo Světovar, budou čekat hned dva přestupy.

"Z důvodu stavebních prací na tramvajové trati v Mikulášské ulici bude probíhat ve dnech 1. – 10. 3. 2017 výluka tramvajové dopravy na linkách 1 a 2 v úseku náměstí Republiky – Mikulášské náměstí," informovaly dopravní podniky.

Tramvaje linek číslo 1 a 2 tak budou v daném období jezdit jen po trasách Bolevec – náměstí Republiky – Bolevec a Skvrňany – náměstí Republiky – Skvrňany. Pro objetí místa stavby budou muset cestující přesednout do autobusů a pro pokračování dál na Slovany a Světovar opět do tramvají. "Autobusy linky č. 1/2A zajistí dopravu v úseku náměstí Republiky – Mikulášské náměstí. Tramvaje linek č. 1X a 2X zajistí dopravu v úsecích Mikulášské náměstí – Slovany, respektive Mikulášské náměstí – Světovar," upozorňují dopravní podniky.

Po přestupu mezi tramvajemi a autobusy si budou cestující označovat jízdenky na opačných koncích. V případě, že budou přestupovat dvakrát, budou si označovat jízdenku jen v tramvajích.

Stavba u nádraží už je v plném proudu a v místech už řádí těžká technika. Podrobnosti najdete v článku zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy