QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

V Plzni se bude protestovat proti islamizaci! Policie bude v pohotovosti

27.09.2016 9:57

Plzeň je jedním z měst, kde se ve středu 28. září rozeběhnou demonstrace proti islamizaci. Protest se odehraje na náměstí T. G. Masaryka. Policie chystá opatření!

FOTO_QAP_CZ (23)

Protesty proti islamizaci proběhnou ve středu kromě Plzně také v Praze, Ostravě a Mostu. Demonstrace odstartuje úderem 14. hodiny. V souvislosti s nahlášenou akcí je v pohotovosti i policie, která chystá bezpečnostní opatření.

V pohotovosti tak budou o státním svátku desítky policistů v Plzni. "Cílem tohoto opatření je dohlédnout na hladký průběh oznámeného shromáždění a zajistit veřejný pořádek a bezpečnost. Na veřejný pořádek budou dohlížet jako obvykle policisté pořádkové služby, kontrolu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu budou provádět dopravní policisté," potvrdila mluvčí policie Dagmar Brožová.

Opatření se rozeběhne už před samotným protestem a pokračovat bude i nějakou dobu po něm. Chybět nebude ani speciální monitorovací technika.

"Rozsah přijatého opatření byl stanoven s ohledem na zajištění bezpečnosti osob, ochrany majetku, veřejného pořádku a v neposlední řadě i plynulosti a bezpečnosti silničního provozu tak, abychom byli připraveni v případě páchání jakéhokoli protiprávního jednání okamžitě a efektivně zasáhnout a situaci bezodkladně řešit. Veškeré dění budeme monitorovat pomocí techniky a získané informace budeme průběžně vyhodnocovat," dodává policejní mluvčí.

FOTO: ilustrační

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24