Výlov Drahotínského rybníka je za dveřmi! Ryby budou k mání i na hrázi

22.11.2017 10:58

Už v tomto týdnu se chystá tradiční výlov Drahotínského rybníka ve Zruči. Část vylovených ryb se bude prodávat i na hrázi, zbytek půjde do předvánočního prodeje.

DSC01579

Výlov Drahotínského rybníka je na programu v sobotu 25. listopadu. od 8 hodin. Ryby, které se neprodají, poputují do sádek u Košináře, kde se budou prodávat od 16. prosince.

Drahotínský rybník má rozlohu 10 hektarů a ročně se z něj vyloví přibližně 10 tun ryb. "Přímo na hrázi obvykle prodáme zhruba pětinu, zbytek umístíme na několik týdnů do sádek a poté jdou na vánoční prodej.  Maso těchto ryb má velmi dobrou kvalitu, protože žijí v  čisté vodě a živí se přirozenou potravou. Rybník nehnojíme, ryby jen přikrmujeme,“ řekl Richard Havelka, vedoucí Úseku lesů zeleně a vodního hospodářství Správy veřejného statku města Plzně.

Kilogram kapra se na hrázi bude prodávat za 75 korun. Pokud rybáři vyloví i dostatečné množství amura, bude kilogram za 90 korun, jiné druhy ryb na prodej nebudou.

Plzeň vlastní 120 hektarů rybničních ploch, z nichž většinu tvoří soustava Boleveckých rybníků. Kromě toho k nim patří několik menších rybníků, jako například Drahotínský či soustava Kokotských rybníků.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24