QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Západočeskou univerzitu v Plzni navštívil americký producent

14.07.2016 20:49

Západočeskou univerzitu v Plzni navštivil americký producent českého původu John Honner. Jím založená stanice Czech-American TV již několik let propaguje Českou republiku jedinečným způsobem.

foto_2

Ve čtvrtek 14. července navštívil Západočeskou univerzitu v Plzni americký producent českého původu John Honner, zakladatel nekomerční stanice Czech-American TV, která zviditelňuje Českou republiku v zámoří a již několik let pravidelně spolupracuje se studenty a pracovníky plzeňské univerzity. Czech-American TV je jediným televizním program na světě, který pravidelně vysílá pořady v angličtině propagující cizí zemi. Sleduje ho přes dva a půl milionu domácností v šedesáti městech USA a prostřednictvím internetu přes 100 tisíc diváků na celém světě, především v Kanadě, Austrálii, Anglii a v Ruské federaci. Cílem televizní stanice je rozšířit povědomí o České republice a její kultuře. Veřejné nekomerční vysílání má podobu videodokumentů, ve kterých se anglicky mluvící divák dozví řadu informací o českých regionech, městech nebo památkách.

„Studenti Západočeské univerzity v Plzni se do projektů podporujících americkou televizi zapojují napříč obory a díky tomu získávají velmi cennou praxi na reálném projektu, a v neposlední řadě také profesní zkušenost a skvělé kontakty,“ objasňuje výhody spolupráce Přemysl Brada, vedoucí katedry informatiky a výpočetní techniky fakulty aplikovaných věd, jehož studenti s Czech-American TV spolupracují již od roku 2013. „V rámci svých semestrálních či bakalářských prací tak napomáhají chodu televize založené na dobrovolnické bázi a tím i propagaci České republiky v Americe.“ Studenti z fakulty aplikovaných věd vytvářejí například podpůrný software pro chod webových stránek televize, pro který vytvořili také několik aplikací, včetně nového modulu Genealogy, díky němuž si mohou Američané vyhledat své české předky.

S Czech-American TV začali spolupracovat také studenti z ekonomické fakulty z katedry marketingu, obchodu a služeb, kteří připravují pro Czech–American TV internetový marketing. „Jedná o cennou možnost pro studenty ozkoušet si teoretické dovednosti v praxi a na výborně fungujícím projektu.“ hodnotí spolupráci vedoucí katedry Jan Tlučhoř.

Třetí spolupracují fakultou je pak fakulta designu a umění Ladislava Sutnara, která vytváří pro vysílání pořadů americké televize znělky.

Czech-American TV byla před třinácti lety průkopníkem v internetovém vysílání. Od konce loňského roku mohou lidé sledovat vysílání také na tabletech a mobilních telefonech, a to i díky spolupráci s českými vysokoškolskými studenty technických oborů a profesionálními webmastery.

Současný tým tvoří kromě zakladatele Johna Honnera více než čtyřicet mediálních profesionálů z USA. Kromě studentů Západočeské univerzity v Plzni se do projektu zapojují také studenti Fakulty elektrotechnické ČVUT, Masarykovy univerzity, zlínského gymnázia a jazykové školy. Bližší informace o projektu Czech-American TV jsou k dispozici na www.catvusa.com.

Foto: ZČU

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy