QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Město Domažlice chystá výsadbu více než pěti set stromů

02.04.2024 8:37

Za každý pokácený strom v katastru města se vysází minimálně jeden nový, zní z domažlické radnice.

kácení Javorů_0224_město Domažlice

„Na konci vegetačního období dochází ke kácení stromů, které jsou nevhodně vysázeny, jsou rizikové z bezpečnostních důvodů nebo brání realizaci investičních akcí. To je příklad plochy v Benešově ulici, kde došlo k pokácení bříz a ovocných stromů na místě, kam bude rozšířen Domov se zvláštním režimem," uvedl domažlický starosta Stanislav Antoš.

Město má v plánu vysázet nové stromy. „Za každý pokácený strom v katastru města se vysází minimálně jeden nový," zdůraznil starosta. V případě areálu domova se tamní nová výsadba vyrovná pokáceným kusům.

Další stromy budou zasazeny v jiných částech města. „Město dostalo v souvislosti s chystanou modernizací železniční tratě Plzeň - Domažlice (3. etapa) nabídku od Správy železnic stanovit místa, kde bude vysázena náhradní zeleň. Vyjádřila se k ní komise pro životní prostředí, která s počtem vysazovaných stromů jednoznačně souhlasí," řekl starosta Domažlic.

V katastru Domažlic a Havlovic bylo pokáceno 460 stromů. Nově jich bude dle vedení města vysazeno 557, nejvíce na bývalém vojenském cvičišti, dále na sídlištích Kozinovo Pole, Kavkaz, Palackého, Korea, v aleji na Vavřineček a dalších místech.

Foto ilustrační město Domažlice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24