QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Viktorka chce peníze z Ligy mistrů darovat městu Plzeň

03.09.2011 11:55

Fotbalový klub FC Viktoria Plzeň se rozhodl, že část peněz, které do jeho kasy přibyly z Ligy mistrů, věnuje městu Plzeň za to, že zrekontruovalo stadion.

penize foto QAP_CZ

Město Plzeň dostane darem od fotbalové Viktorky část peněz, které získala postupem do Ligy mistrů. Klub se chce městu odvděčit za rekonstrukci fotbalového stadionu.

Klub postupem do Ligy mistrů obohatil svůj příjem dosud o zhruba 220 milionů korun. A jelikož se město Plzeň podílí na výchově fotbalové mládeže a také ochotně rekonstruuje stadion ve Štruncových sadech, rozhodl se klub věnovat darem městu část z toho, co dostal z Ligy mistrů. V dopise městu o tom informoval šéf klubu Tomáš Paclík.

Kolik peněz město dostane?

Zatím nikdo neví, jaká přesně částka bude. "O výši tohoto příspěvku se rozhodne na příštím jednání Rady města, kde budou zástupci FC Viktoria přítomni a nabídnou konkrétní částku," vysvětluje radní Irena Rottová. "Částka půjde pravděpodobně do městské infrastruktury, sportovišť, na rozvoj sportovní mládeže ale také kulturu a rozvoj projektu EHMK 2015, jak v dopise, který jsme od klubu obdrželi, navrhuje," dodává ještě radní.

Dopis dostali radní od Viktorky minulý týden. Peníze klub městu věnuje jako dar a to s ním naloží dle dohody s klubem.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT